Is Laudius één van de vele aanbieders van thuisstudies? Zeker niet! Laudius is veel meer dan dat. Laudius kan je namelijk helpen bij het verwezenlijken van je dromen. Heb jij ook een droom of wil je graag een andere weg inslaan? Lees dan vooral verder.

Fantaseren over je dromen

Het kan heerlijk zijn om te fantaseren over de toekomst. Hoe zou het toch zijn om je dromen na te jagen? De kans is groot dat ook jij deze vraag aan jezelf hebt gesteld. En dat is heel goed. Nadenken over je dromen is een gezonde bezigheid: het helpt je om creatief te zijn, doelen te bereiken en problemen op te lossen. Toekomstdromen zijn voor iedereen anders. Loop jij bijvoorbeeld rond met de droom om een eigen beautysalon te runnen, een vreemde taal te spreken of evenementen te organiseren? Krijg jij een heerlijk gevoel van de gedachte om te doen wat jij écht wilt doen? I feel you.

Laat angst je droom niet in de weg staan

Toch kan het ook angst oproepen wanneer je over je dromen nadenkt. Misschien denk je wel dat het je nooit gaat lukken om jouw dromen te verwezenlijken of raadt iedereen in jouw omgeving het af om die stap richting jouw droom te zetten. Dat kan ervoor zorgen dat je niet meer durft. Heel begrijpelijk, maar zo zonde. Je leeft namelijk nu! Dit is daarom hét moment om je droom te verwezenlijken. Laat angst je alsjeblieft niet in de weg staan om jouw droom te volgen. Het feit dat je angst voelt, geeft juist aan dat je droom heel belangrijk voor jou is. Dat wil je toch niet de rest van je leven negeren?

Hoe zet je die eerste stap?

De eerste stap zetten kan best overweldigend zijn. Alleen door te weten wat je droom is, ben je er namelijk nog niet. Want hoe ga je die droom nou eigenlijk realiseren? Tegenwoordig zijn er zo veel manieren om je kennis te verbreden. Je kunt een opleiding volgen, boeken lezen, het internet afstruinen, workshops volgen of stage lopen. En dat zijn nog maar enkele van de vele opties.

Steeds meer mensen durven hun droom na te jagen

De afgelopen jaren wordt het steeds gebruikelijker om een carrièreswitch te maken. Dat veel mensen hun droom volgen, blijkt wel uit cijfers van het Centraal Planbureau voor de Statistiek (CBS). Uit hun onderzoek blijkt namelijk dat in 2017 bijna een miljoen mensen de overstap naar een andere baan maakten. Je bent dus zeker niet de enige die overweegt om een andere weg in te slaan.

Een thuisopleiding volgen bij Laudius

Een populaire manier om een nieuwe weg in te slaan is door een thuisopleiding te volgen. Heb je wel eens van thuisopleider Laudius gehoord? Nee? Dan is het zeker de moeite waard om hier verandering in te brengen. Laudius heeft met een gemiddelde beoordeling van een 8,5 de hoogste klanttevredenheid van Nederland. Ik laat je graag kennismaken met de mogelijkheden die Laudius biedt.

Wat is Laudius precies?

Laudius is een aanbieder van thuisopleidingen met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van thuisstudies. Dankzij die ruime ervaring kan Laudius kwalitatief hoogwaardige cursussen bieden. Bij het ontwikkelen van deze cursussen houdt Laudius altijd perfect rekening met de laatste arbeidsmarkttrends. Laudius biedt erkende opleidingen en branchediploma’s en geeft ISO- en CRKBO- gecertificeerd onderwijs. Je verwacht daarom misschien dat de cursussen van Laudius niet de goedkoopste zijn, maar niets is minder waar. Laudius garandeert zelfs dat zij het laagste lesgeld hebben van heel Nederland. Dat is mooi meegenomen.

De cursuscategorieën van Laudius

De keuze aan thuisstudies op maat is enorm bij Laudius. Je kunt kiezen uit maar liefst 300 erkende thuisopleidingen. Om het je wat gemakkelijker te maken, kun je op de website van Laudius de cursussen per categorie bekijken. Spreekt een categorie je aan? Door erop te klikken ontdek je snel welke cursussen voor jou interessant zijn. Kies bijvoorbeeld uit de categorieën Coaching, Evenementen, Computer & Internet, Marketing, Psychologie, Taal of Creativiteit.

De inhoud van een Laudius cursus

Wanneer je voor een cursus hebt gekozen, kom je terecht op de cursuspagina. Hier vind je een uitgebreid overzicht van de inhoud van de betreffende cursus. Zo staat hier  uitgelegd wat de cursus inhoudt, wat je met de cursus kunt en welke onderwerpen tijdens de cursus aan bod komen. Door deze pagina door te nemen, krijg je een goed beeld van de inhoud van de Laudius cursus.

De vrijheid die Laudius biedt

Het is ook interessant om het tabblad Studieduur & Vooropleiding te bekijken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heb je in veel gevallen namelijk geen specifieke vooropleiding nodig voor het volgen van een cursus. Ook kun je bijna altijd op elk moment van het jaar starten. Bij iedere cursus staat aangegeven wat de studieduur is. Dit is de gemiddelde studieduur, dat betekent dus niet dat jij er ook zo lang over hoeft te doen. Je mag zelf kiezen of je de cursus sneller of juist langzamer afrondt. Dat is voor veel mensen ideaal. Zo kun je je tijd zelf indelen en kun je vanuit huis de fijne kneepjes van het vak eigen maken. Op deze manier kun je een nieuw vak leren zonder dat je hiervoor alles opzij hoef te zetten.

Waarin onderscheidt Laudius zich?

Laudius biedt dus vele voordelen, maar waarin Laudius zich helemaal onderscheidt van andere aanbieders van thuisopleidingen, is het feit dat je bij Laudius een cursus 14 dagen gratis mag uitproberen. Bovendien kun je vrijwel direct starten met jouw cursus. Kies je voor een digitale cursus, dan kun je al binnen enkele minuten beginnen. Tijdens de cursus krijg je begeleiding van topdocenten die jarenlange ervaring in het vak hebben. Bij Laudius ben je dus in goede handen.

Nu jij!

Nu weet je hoe je de eerste stap kunt zetten naar het realiseren van jouw droom. Mocht je nog twijfelen welke thuisstudie van Laudius bij jou past, dan kun je vrijblijvend informatiefolders aanvragen. Heb je een keuze gemaakt? Dan maak je die keuze op het juiste moment. Momenteel is er bij Laudius een herfstactie en krijg je 50% korting op de cursus. Extra reden dus om aan de slag te gaan!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle opleidingen van Thuis-Opleiding. De kans is groot dat Laudius de opleiding van jouw wensen aanbiedt.

Ik ben heel benieuwd of jij de stap gaat zetten richting het volgen van je droom. Laat je het me weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel
digitale fotografie

Leer de kunst van het fotograferen met een fotografiecursus

Foto’s maken wordt steeds toegankelijker. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone op zak. Eén klik en je hebt al een foto gemaakt van een mooi uitzicht, een vriend of een gerecht. Maar zijn dit nu echt mooie foto’s? Dat valt vaak best tegen. Een foto is zo snel gemaakt, dat het ook niet echt


Lees artikel