LOI thuisstudies

LOI Opleidingen

De LOI (Leidse Onderwijs Instellingen) begon ooit met het aanbieden van een schriftelijke cursus boekhouden. Dit was in 1923: het geboortejaar van het afstandsonderwijs. Steeds meer mensen gingen dit type onderwijs volgen. Ook Margot Frank (de zus van) heeft stiekem een thuisstudie in het Achterhuis gedaan: Latijn. Vandaag de dag is de LOI één van de grootste particuliere aanbieders van thuisstudies, – opleidingen en –trainingen. Het hoofdkantoor staat in Leiderdorp.

Er studeren momenteel ruim 100.000 studenten bij de LOI. Deze opleider biedt ruim 1000 erkende opleidingen aan. De ene opleiding duurt twee jaar, de andere een paar maanden. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe veel je studeert.

Thuis studeren bij de LOI

KIJK HIER VOOR HET AANBOD VAN THUISSTUDIES EN THUISOPLEIDINGEN BIJ LOI!

De LOI biedt ongeveer 95 procent van de opleidingen online aan. Naast digitaal leermateriaal, krijgen studenten soms ook ‘echte’ boeken of materialen via de post. Van IT-trainingen tot fotografiecursussen en van een HAVO-examentraining tot een volledige HBO-bachelor: bij de LOI kan het allemaal. Je wordt meestal bijgestaan door een ervaren i-coach.

De LOI-campus

Als je een cursus volgt bij de LOI, dan kun je inloggen op de LOI-campus. Dit is een digitale leeromgeving. Het geeft inzicht in je vorderingen en biedt contactmogelijkheden met docenten en medestudenten. Ook kun je op de LOI-campus gebruikmaken van online studietools. Denk hierbij aan een leerpad, een kennistrainer en een digitaal portfolio.

De LOI-studiegids

Op de website van de LOI kun je een studiegids aanvragen. Je kiest een interessegebied en ontvangt een gids met alle opleidingen uit jouw interessegebied. Je vindt er informatie over de inhoud, duur en kosten van de studies en cursussen. De info helpt je de opleiding te kiezen die het beste bij jouw toekomstplannen past.

Redenen om voor de LOI te kiezen

  • De LOI biedt NVAO-geaccrediteerde studies aan: de diploma’s worden erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Bij veel studies krijg je een ‘digitale coach’ die je helpt en je werk nakijkt
  • Voor veel trainingen zijn er animatievideo’s beschikbaar met duidelijke instructies en/of informatie
  • Er zijn thuisstudies in verschillende segmenten: MBO, HBO, WO, middelbare schoolexamens, korte cursussen… Van alles wat!
  • Je krijgt de ruimte en tijd om te studeren wanneer jij dat wilt
  • Het is de enige particuliere hogeschool met hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg: ITK
  • De opleidingen zijn veelal ontwikkeld met hulp van belangrijke exameninstanties en brancheorganisaties

Erkenning door Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

De studies die de LOI aanbiedt, zijn NVAO-geaccrediteerd. Dit houdt in dat de na afloop verkregen diploma’s en certificaten worden erkend door het Ministerie van OCW. Zo weet je zeker dat je diploma iets waard is en je het niet voor niets hebt gedaan! Bedrijven herkennen de opleiding. Wel zo fijn. En in 2014 haalde de LOI als eerste particuliere opleider het ITK-keurmerk. Wat wil je nog meer?

Het LOI is een van de thuisaanbieders die bij Thuis-Opleiding.nl worden aangeboden. Bij alle cursussen, opleidingen en taalcursussen ziet u het aanbod van de LOI staan. U kunt dit aanbod dan vergelijken met dat van NTI en NHA.

KIJK HIER VOOR HET AANBOD VAN THUISSTUDIES EN THUISOPLEIDINGEN BIJ LOI!

LOI Hogeschool, groot in HBO-onderwijs