cursus Fotografie

Cursus Fotografie

Fotograferen is veel meer dan simpelweg richten en klikken. Om een goede foto te maken, moet je eerst precies weten hoe je camera werkt en waar alle functies voor dienen. Diafragma, sluitertijd en ISO zijn nauw met elkaar verbonden. Deze kennis is belangrijk bij het kiezen van de juiste scherpte-diepte, aangezien dit veel aan een foto kan toevoegen. En laten we de juiste compositie bij het maken van een foto niet vergeten. Volg een cursus Fotografie en wees de concurrentie een stap voor.

Klik op één van de onderstaande aanbieders en zet de eerste stap naar een nieuwe carrière als fotograaf met een cursus of thuisstudie Fotografie:

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen Fotografie

NTI Cursus  Digitale FotografieNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €25,65 p/m
LOI Cursus Digitale Fotografie
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€44,– p/m
NHA Cursus FotografieNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €24,50 p/m
Laudius Cursus FotografieLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen    €35,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding Fotografie?

Bij een thuisopleiding Fotografie, leer je alles over de verschillende functies van je camera. Je leert wat de knopjes betekenen en wat je ermee kunt doen. De cursus helpt je om alle termen van een camera te begrijpen. Ook leer je hoe je het diafragma en de sluitertijd op elkaar moet afstemmen. Je kijkt naar het object dat je wilt fotograferen, de achtergrond en de lichtinval. Daarnaast leer je de fijne kneepjes van het in- en uitzoomen. Voor de perfecte foto moet alles tot in de puntjes kloppen. Overigens leer je over allerlei soorten foto’s: stillevens, portretfotografie, landschapsfotografie, en ga zo maar door. Je krijgt thuisopdrachten en stuurt foto’s op naar een begeleider. Je persoonlijke begeleider geeft tips, zodat je foto’s nog beter worden. Deze cursus brengt je alle technieken bij om de mooiste en meest indrukwekkende foto’s te maken. Waar wacht je nog op? 

Ben je meer geïnteresseerd in de digitale mogelijkheden van fotografie, bezoek dan onze cursuspagina over Digitale Fotografie.

Wat weet je na afloop van een cursus Fotografie?

 • Je weet wat alle knopjes op je camera betekenen en wat je ermee kunt
 • Je beheerst de technische kennis en vaardigheden om goede foto’s te maken
 • Je weet waar je op moet letten tijdens het fotograferen: lichtinval, kleur, achtergrond, objecten en subjecten, camera hoeken, in- en uitzoomen, et cetera.
 • Je kunt succesvol je foto’s bewerken, aanpassen en op maat maken, bijvoorbeeld met het programma Adobe Photoshop
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Fotografie?
 • Fotograaf
 • Blogger
 • Journalist
 • Marketingmedewerker
 • Webdesigner
Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Fotografie?

De voordelen van Thuiscursussen t.o.v. Klassikale Cursussen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding Fotografie volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Fotografie van 10 jaar geleden is totaal niet meer hetzelfde als tegenwoordig. Het vak is compleet omgedraaid door de komst van digitale camera’s, internet enz. Voor mij een moeilijke switch, maar de cursus bij het NTI heeft me duidelijk geholpen weer aan te haken. Ik werk nu zelfs veel met internettoepassingen en voel me weer van deze tijd!”
Sascha Veerle, Breda

“Als fotograaf weet ik wat het is om makkelijk je geld te verdienen. Althans, dat was vroeger. Met de toepassingsmogelijkheden van tegenwoordig kan iedereen fotograferen, en dat maakt de concurrentie moordend. Oude klanten die ik vroeger vanzelfsprekend bediende raakte ik nu ineens kwijt, en dus ook mijn inkomsten. Ik ben gelukkig niet bij de pakken neer gaan zitten en heb een cursus fotografie bij het LOI gevolgd, en met succes! Veel kennis opgedaan, en weer vele inzichten erbij!”
Jan-Willem Heemskerk, Tilburg