taalcursus arabisch

Taalcursus Arabisch

Een taalcursus Arabisch opent je wereld. Hoe bestel je een gerecht in een restaurant in het Arabisch? Hoe vraag je de weg naar je hotel als je in Saudi Arabië bent? Dit en nog veel meer kan je leren met de cursus Arabisch die je helemaal vanuit huis kan volgen. De cursus Arabisch maakt je bekend met schrijfwijzen, woordenschat, grammatica en vele andere aspecten die de Arabische taal te bieden heeft. Het Arabisch is een hele grote taal met een rijke geschiedenis. Een wereld aan cultuur gaat voor je open.

Onderneem nu de stap om alles te leren over de Arabische taal. Klik bij één van de thuis taalcursussen hieronder om vandaag nog de eerste stap te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking thuisopleiding en taalcursus Arabisch

NTI Taalcursus Arabisch voor beginnersNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €15,90 p/m
LOI Taalcursus Modern Standaard Arabisch
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€29,– p/m
NHA Taalcursus ArabischNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €16,50 p/m
Laudius Taalcursus Arabisch voor beginnersLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €36,90 p/m

Wat doe je bij de cursus Arabisch?

 • Je leert de basisgrammatica van het Arabisch
 • Je leert de meest gebruikte basisregels van de Arabische taal
 • Je leert om het alfabet en eenvoudige zinnen te schrijven
 • Je doet kennis op over de uitspraak van de Arabische taal
 • Je leert eenvoudig correct te spellen
 • Je leert om Arabische gesprekken te verstaan
 • Je oefent met veelvoorkomende uitdrukkingen, gesprekken en situaties/contexten in het Arabisch
 • Je gaat thematisch leren: Arabisch in het restaurant, thuis, op straat (de weg vragen), in de liefde, kennismaken, enzovoort

Wat weet je na afloop van een cursus Arabisch?

Na het volgen van de cursus Arabisch begrijp je hoe de taal in elkaar zit. Ook heb je een flinke woordenschat opgedaan. Daarnaast kun je eenvoudige zinnen lezen, schrijven en spreken. Zo kun je zonder problemen lezen wat er op verkeersborden en krantenkoppen staat en kun je in ieder geval een eenvoudig gesprek aanknopen met een willekeurig iemand die Arabisch spreekt. Daar komt bij dat veel Arabische landen een zeer aantrekkelijk vakantieoord zijn. Het zou dus mooi zijn als je begrijpt wat de mensen zeggen en dat je ze in hun eigen taal kan begroeten. Dat doet het tenslotte in elk land goed!

Welke beroepen kan je doen na de cursus Arabisch?

Een certificaat Arabisch is een mooie aanvulling op jouw CV. Bij medische of maatschappelijke instellingen kan het een groot voordeel zijn wanneer je Arabisch spreekt.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met de taalcursus Arabisch?

De voordelen van Thuis-Taalcursussen t.o.v. Klassikale Taalcursussen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voordiploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijvoorbeeld 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je hebt je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking. Zo heb je alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen van een cursus via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat en gratis proeflessen.