Master of Business Administration (MBA)

Master of Business Administration (MBA)

De Master of Business Administration is een volledige masteropleiding. Deze 2 jaar durende opleiding biedt alle theoretisch en praktische kennis om als manager door te kunnen groeien naar een functie op strategisch niveau. Je kunt deze master alleen volgen als je HBO- of WO- bent afgestudeerd en minimaal 3 jaar relevante werkervaring hebt. Naast de stevige Business Administration basis, kies je in deze master voor een specialisatie in ondernemerschap (profit) of overheidsmanagement (non-profit). Gedurende deze master word je begeleid door topdocenten uit de praktijk. Deze docenten hebben elk een eigen specialisme, zodat jij de fijne kneepjes van het vak van de echte professionals leert.

Onderneem nu de stap om alles te leren over Business administration. Klik op één van de Master-thuisstudies hieronder om vandaag nog de eerste stap naar de Master of Business Administration te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen Master of Business Administration

NTI biedt GEEN Master of Business Administration aanNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
LOI Master of Business AdministrationLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €395,– p/m
NHA biedt GEEN Master of Business Administration aanNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
Laudius biedt GEEN Master of Business Administration aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding Master of Business Administration?

De master Business of Administration (MBA) bereidt je voor op een strategische managementfunctie. Alle aspecten van strategie en beleid komen tijdens deze masteropleiding dan ook aan bod. Zo leer je in de theoretische fase om managementvraagstukken procesmatig te benaderen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het opzetten en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Het doel hierbij is om een kritische houding te ontwikkelen. Je leert om een waardevolle bijdrage te leveren aan het oplossen van strategische vraagstukken en beleidsvraagstukken binnen een organisatie. Je leert om resultaatgericht en besluitvaardig te zijn. Daarnaast ontwikkel je strategisch inzicht, waardoor je tijdig kunt inspelen op ontwikkelingen in de markt. Ook een thesis, presentatie en mondelinge afstudeerzitting zijn onderdeel van deze masteropleiding. Na succesvolle afronding ben jij in het bezit van een MBA-getuigschrift.

Wat weet je na afloop van een cursus Master of Business Administration?

 • Je weet hoe je strategisch leiding kunt geven aan een organisatie
 • Je hebt kennis over financieel management en informatiemanagement
 • Je kent de ins en outs van governance voor een goed bestuur van en toezicht op de organisatie
 • Je kent het belang van marketing en onderzoek
 • Je hebt een kritische houding ontwikkeld
 • Je weet hoe je een waardevolle bijdrage kunt leveren aan het oplossen van vraagstukken
 • Je bent gespecialiseerd in ondernemerschap of overheidsmanagement
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Master of Business Administration?

De masteropleiding Business Administration bereidt je voor op een functie als zelfstandig en integraal opererend manager. Na succesvolle afronding ben je er klaar voor om te gaan werken als een competente en breed inzetbare leidinggevende. Dit kan zowel bij een MBK zijn of bij een grote multinational.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met de Master of Business Administration?

Heb je geen tijd om de volledige masteropleiding Business Administration te volgen? Dan kun je ook kiezen voor een MBA-programma. Een MBA-programma duurt 6 of 12 maanden en is geschikt wanneer je meer kennis in een specifiek vakgebied wilt vergaren. Wil je na afloop van een MBA-programma alsnog kiezen voor de volledige Master Business Administration? Dan krijg je vrijstelling voor de reeds behaalde modules. Je kunt kiezen voor de volgende MBA opleidingen:

De voordelen van Thuis Masteropleidingen t.o.v. Klassikale Masteropleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!