Masterclass Riskmanagement

Masterclass Riskmanagement

Wil jij alles weten over risicomanagement? Dan is de Masterclass Riskmanagement wellicht interessant voor jou. Deze masterclass biedt een integrale benadering van risicomanagement. Bij risicomanagement denken veel mensen meteen aan het afsluiten van verzekeringen, maar er zijn ook vele andere manieren om met de gevolgen van risico’s om te gaan. Een goede verzekering dekt misschien de financiële schade, maar menselijk leed en reputatieverlies kunnen financieel niet worden gecompenseerd. Deze masterclass is gericht op de praktijk en draait om de vraag je hoe doelgericht invulling kunt geven aan het beheersen van al deze risico’s.

Onderneem nu de stap om alles te leren over risicomanagement. Klik op één van de Masterclass thuisstudies hieronder om vandaag nog de eerste stap naar werken als riskmanager te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen Masterclass Riskmanagement

NTI biedt GEEN Masterclass Riskmanagement aanNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
LOI Masterclass RiskmanagementLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €349,00 (3x)
NHA biedt GEEN Masterclass Riskmanagement aanNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
Laudius biedt GEEN Masterclass Riskmanagement aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding Masterclass Riskmanagement?

Bij de masterclass Riskmanagement leer je allereerst de grondslagen van riskmanagement. Zo leer je wat een risico is, welke soorten risico’s er zijn en waarom risicomanagement binnen een organisatie van groot belang is. Ook komt het riskmanagement proces aan bod en leer je om risico’s in kaart te brengen en te analyseren. Daarna worden verschillende manieren van omgaan met risico’s behandeld. De tweede module richt zich op de praktijk. Hierin leer je hoe je een Rapport Risicoanalyse vormgeeft. Zo’n rapport vormt de basis voor concrete maatregelen. Je leert om een effectief risico reductiebeleid op te stellen, te implementeren in een organisatie en structureel te evalueren.

Wat weet je na afloop van een cursus Masterclass Riskmanagement?

 • Je weet wat risicomanagement inhoudt
 • Je hebt veel kennis over risicomanagement
 • Je weet hoe je risico’s kunt analyseren
 • Je weet op welke manier je komt tot een goed risicomanagementbeleid
 • Je kunt een beleid formuleren om de risico’s op een gestructureerde wijze tegemoet te treden
 • Je weet precies welke soorten risico’s er zijn
 • Je ben top de hoogte van het belang van risicomanagement
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Masterclass Riskmanagement?

Deze masterclass is interessant voor iedere manager die zich wil ontwikkelen in het analyseren van risico’s en het maken van een effectief risicomanagementbeleid. Hierbij kun je denken aan strategisch-, financieel- en kwaliteitsmanagers. Als je een bedrijf kunt adviseren over de aanpak van risico’s, leidt dit tot betere ondernemingsresultaten. Bedrijven zien het dan ook als een groot pluspunt wanneer je als medewerker over deze kennis beschikt.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met de Masterclass Riskmanagement?

Op dit moment zijn er geen thuisopleidingen beschikbaar die vergelijkbaar zijn met de masterclass Riskmanagement.

De voordelen van Thuis Masterclass opleidingen t.o.v. Klassikale Masterclass opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!