MBO Tandartsassistent

MBO Tandartsassistent

Zet jij graag je tanden in medisch studiemateriaal en wil je deze kennis in de praktijk brengen om mensen te helpen? Dan past de opleiding tot Tandartsassistent wellicht bij jou. Als tandartsassistent help je de tandarts met mondverzorging en behandelingen. Om dit te kunnen, leer je veel over het gebied van mondzorg, tandheelkunde en orthodontie. Naast het ondersteunen van de tandarts en het zelfstandig verrichten van eenvoudige behandelingen, heb je ook een administratieve en organisatorische functie.

Wil jij de tandheelkunde in en wil je alles leren over tandartsassistentie? Klik dan bij één van de onderstaande MBO thuisstudies om vandaag nog de eerste stap naar het tandartsassistentschap te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen MBO Tandartssassistent

NTI MBO TandartsassistentNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €46,05 p/m
LOI MBO TandartsassistentLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €85,– p/m
NHA Basisopleiding TandartsassistentNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €55,– p/m
Laudius biedt GEEN Opleiding Tandartsassistent aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding MBO Tandartsassistent?

Bij de MBO opleiding tot Tandartsassistent krijg je veel informatie over het menselijk lichaam: anatomie, fysiologie en pathologie. Problemen in de mond kunnen namelijk ook de rest van het lichaam beïnvloeden. Daarnaast krijg je veel theorie over tandheelkundige behandelingen die je vervolgens in de praktijk gaat ondervinden. Tijdens de opleiding wordt er aandacht besteed aan het maken van röntgenfoto’s en het geven van voorlichting aan patiënten. Je wordt opgeleid om kwaliteitszorg te leveren en volledig mee te draaien in een tandheelkundige praktijk. Hier komen dus ook management, beheer en administratie bij kijken.

Wat weet je na afloop van een cursus MBO Tandartsassistent?

  • Je weet hoe je de tandarts ondersteunt in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden
  • Je weet hoe je zelfstandig tandheelkundige behandelingen kan uitvoeren
  • Je hebt kennis over anatomie, mondhygiëne, tandheelkunde, orthodontie en fysiologie
  • Je kunt voorlichting geven over mondverzorging en medicijntoelichting
  • Je hebt omgangskunde en communicatieve vaardigheden
  • Je bent thuis in het doen van administratie, declaraties en verzekeringen
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding MBO Tandartsassistent?

Zodra je de MBO opleiding tot Tandartsassistent met succes hebt afgerond, ben  je volledig bevoegd om te gaan werken als tandartsassistent bij een tandartspraktijk, ziekenhuis of tandheelkundig laboratorium. Ook kun je aan de slag gaan bij tandheelkundige opleidingen. Door de continue behoefte aan tandzorg, is er doorlopend vraag naar tandartsassistenten, dus deze opleiding is een verstandige keuze

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met MBO Tandartsassistent?

De voordelen van Thuis MBO opleidingen t.o.v. Klassikale MBO opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!