MBO Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg

MBO Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg

De opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg is geschikt voor mensen die behulpzaam, mensgericht en volhardend zijn. Deze MBO opleiding leert je om gehandicapten te ondersteunen met hun psychische, fysieke en sociale problemen. Onder jouw begeleiding komen gehandicapten een stapje dichter bij een zelfstandig leven. Hierbij ben je erg gefocust op vooruitgang en leer je te kijken naar welke zorg ieder individu nodig heeft. Elke cliënt is uniek in zijn zorgvraag en daarom is een carrière in de gehandicaptenzorg een heel afwisselend en dankbaar beroep.

Onderneem nu de stap om alles te leren over Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg. Klik bij één van de MBO thuisstudies hieronder om vandaag nog de eerste stap naar de zorgsector te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen MBO Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg

NTI MBO Begeleider GehandicaptenzorgNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €36,– p/m
LOI MBO Persoonlijk Begeleider GehandicaptenzorgLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €94,– p/m
NHA MBO Basisopleiding Helpende Zorg en WelzijnNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €64,– p/m
Laudius biedt GEEN Opleiding Gehandicaptenzorg aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding MBO Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg?

Tijdens de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg, leer je belangrijke vaardigheden op het gebied van persoonlijke begeleiding. Omdat je toegespitst bent op een specifieke doelgroep, wordt er veel aandacht besteed aan psychologie, lichamelijke zorg en sociale vaardigheden van gehandicapten. Je leert omgaan met mensen met een een meervoudige of complexe beperking, zoals verstandelijk, lichamelijk en/of zintuiglijk. Naast verpleegtechnische handelingen, zoals het vervangen van verband, help je cliënten met hun medicijnen, verzorging, ontwikkeling, werk/opleiding en interactie met anderen. De opleiding focust zich op het herkennen van problemen, zoals psychische klachten, ziektebeelden of sociale afwijkingen. Op basis hiervan leer je om een verzorgingsplan te schrijven. Ook zijn het maken van werkplanningen bij deze opleiding erg belangrijk.

Wat weet je na afloop van een cursus MBO Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg?

  • Je weet hoe je ondersteunende, activerende begeleiding en zorg kunt bieden
  • Je hebt kennis over gedrags- en psychiatrische problematiek
  • Je hebt verpleegkundige kennis en vaardigheden (technisch en medicinaal)
  • Je weet hoe je een operationele bedrijfsvoering in zorginstanties kunt bewerkstelligen
  • Je kunt ondersteuning bieden in dagelijkse bezigheden en sociale interacties van de doelgroep gehandicapten
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding MBO Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg?

Tijdens de opleiding word je breed opgeleid. Na het volgen van een MBO opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg, ben je bevoegd om te werken in de verantwoordelijke functie van begeleider van gehandicapten. Je kunt hierbij denken aan een persoonlijk begeleider, groepsleider, pedagogisch werker of pedagogische thuishulp. Ook kun je bij kleinschalige woonvormen of met projectbegeleiding aan de slag.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met MBO Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg?

De voordelen van Thuis MBO opleidingen t.o.v. Klassikale MBO opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!