MBO Marketingmedewerker

MBO Marketingmedewerker

Je bent commercieel, origineel en weet precies wat mensen aanspreekt. Past dit bij jouw persoonsomschrijving? Dan is een opleiding tot Marketingmedewerker een goede optie om deze kwaliteiten verder te ontwikkelen. Marketing heeft alles te maken met het vermarkten van een product, dienst of idee. Hierbij is het belangrijk om te weten wat je doelgroep is en wat voor marketingstrategieën hen het meest appelleren. Na het volgen van deze MBO opleiding kun je gaan werken bij marketing-, sales- en communicatieteams van bedrijven en organisaties.

Wil jij succesvol worden in marketing en communicatie? Klik dan bij één van de onderstaande MBO opleidingen en begin vandaag nog met de opleiding tot marketingmedewerker!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen MBO Marketingmedewerker

NTI MBO Medewerker Marketing en CommunicatieNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €27,85 p/m
LOI MBO Medewerker Marketing en CommunicatieLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €64,– p/m
NHA MBO Basiskennis MarketingNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €26,– p/m
Laudius Opleiding NIMA Marketing-ALaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen    €39,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding MBO Marketingmedewerker?

Tijdens de opleiding MBO Marketingmedewerker wordt er veel aandacht besteed aan het onderzoeken van de markt: welke ontwikkelingen vinden er plaats en hoe beïnvloedt dit verschillende doelgroepen? Op basis van dit soort vragen, ga je projectmatig aan de slag en leer je hoe een marketingplan wordt opgesteld. Hieronder valt voornamelijk online marketing, zoals SEO en SEA, Google Adwords en Google Analytics, CMS-systemen en sociale media, maar ook offline marketing zoals promotie via flyers, advertenties, persberichten en ander drukwerk. Het is een studie waarin je veel onderzoek doet naar actuele stromingen binnen de markt. De resultaten kun je in de praktijk direct toepassen op marketingvraagstukken.

Wat weet je na afloop van een cursus MBO Marketingmedewerker?

 • Je weet hoe je marktonderzoek doet en doelgroepen in kaart brengt
 • Je hebt theoretische kennis over online en offline marketing, zoals websites, Google, advertenties en promotiematerialen.
 • Je weet hoe je een product zo succesvol mogelijk op de markt kan zetten: ‘branden’.
 • Je weet hoe je een marketingplan en/of communicatievoorstel maakt voor een bedrijf
 • Je hebt kennis van economische begrippen
 • Je weet hoe je marketingactiviteiten en projecten organiseert
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding MBO Marketingmedewerker?

Na succesvolle afronding van de opleiding tot Marketingmedewerker, krijg je een volledig erkend MBO niveau 4 diploma. Je kunt je nu instellen op een carrière waarin geen dag hetzelfde is. In principe kun je gaan werken bij elk (commercieel en non-profit) bedrijf met een marketingafdeling en zelfs bij evenementenbureaus. Ook zijn er tegenwoordig veel zelfstandige marketingbureaus die zich verhuren aan bedrijven. Kortom: met deze opleiding heb je absoluut een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met MBO Marketingmedewerker?
 • HBO Eventmanagement
 • HBO Commerciële economie
 • MBO Mediavormgever
 • MBO Communicatie en Public Relations
 • MBO Bedrijfskundig Management

De voordelen van Thuis MBO opleidingen t.o.v. Klassikale MBO opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!