MBO interieuradviseur

MBO Interieuradviseur

Als interieuradviseur geef je mensen en bedrijven advies over het inrichten van ruimtes. Je laat jouw creativiteit de vrije loop en ontwerpt een plan over hoe de ruimte eruit moet komen te zien. Je houdt in je plan rekening met de wensen van je klant en eisen waaraan de ruimte moet voldoen, zoals duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en Arbowetgeving. Interieuradviseur is een creatief en afwisselend beroep met verschillende mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen zaak starten of werken voor bedrijven in projectinrichting.

Onderneem nu de stap om alles te leren over hoe jij succesvol interieuradvies kunt geven. Klik op één van onderstaande MBO Interieuradviseur opleidingen om vandaag nog de eerste stap naar de binnenhuisarchitectuur te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen MBO Interieuradviseur

NTI MBO InterieuradviseurNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €48,– p/m
LOI MBO InterieurstylingLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €66,40 p/m
NHA Opleiding BinnenhuisarchitectuurNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €30,50 p/m
Laudius Opleiding BinnenhuisarchitectuurLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €39,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding MBO Interieuradviseur?

Tijdens de opleiding MBO Interieur adviseur, leer je om met jouw creativiteit en vaardigheden van een huis een thuis te maken en een kil kantoor om te toveren tot een stimulerende werkplek. De opleiding biedt je alle kennis die je nodig hebt om dit te bereiken. Je onderzoekt hoe je licht, kleuren, materialen en stijlen inzet om een ruimte aantrekkelijk en functioneel te maken. Voordat je kunt beginnen aan het uitvoeren van je plan, overleg je met de klant. Daarom leer je om ontwerpen te tekenen, te presenteren en de klant te adviseren. Van het meubilair, tot de vloerkeuze, de kleurbepaling van de wanden, de stofferingen, ramen en raamdecoraties; alles komt aan bod bij een gedegen interieuradvies op maat.

Is het uiteindelijke doel om een eigen zaak te starten, dan heb je veel aan de administratieve kennis die je opdoet tijdens je opleiding. De opleidingen bieden naast theorielessen ook praktijkdagen en stagemogelijkheden aan.

Wat weet je na afloop van een cursus MBO Interieuradviseur?

 • Je kunt interieurs ontwerpen: harmonieuze inrichting en aankleding samenstellen voor een ruimte
 • Je kunt interieurtekenen: ontwerpen uitwerken op papier of digitaal met het kleurenplan, lichtplan en materiaalgebruik
 • Je kunt adviseren, presenteren en verkopen met de klanttevredenheid als rode draad
 • Je kunt een project beheren: je kunt een projectplan maken met onder andere budget, deadlines en taakverdelingen
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding MBO Interieuradviseur?

Na afronding van de opleiding MBO Interieuradviseur krijg je een diploma op niveau 4. Met dat diploma in je zak ligt er een wereld voor je open als stylist op het gebied van binnenomgevingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor één van de volgende beroepen:

 • (Zelfstandig) interieuradviseur of -stylist
 • Eigenaar of medewerker van een woonwinkel dan wel interieurzaak
 • Medewerker projectinrichting
Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met MBO Interieuradviseur?
 • Vastgoed stylist
 • Etaleur
 • Kleuradviseur interieur (Colorist)
 • Beroepsopleiding binnenhuisarchitectuur

De voordelen van Thuis MBO opleidingen t.o.v. Klassikale MBO opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!