MBO Grafische vormgeving en DTP

MBO Grafische vormgeving en DTP

Heb jij oog voor kleur en vorm, diepte en contrast? Dan is de opleiding Grafische Vormgeving en DTP de geschikte keuze voor jouw creatieve geest. Deze MBO opleiding traint jou tot een grafisch expert. Dit houdt in dat je leert hoe je beeldende uitingen voor online en geprinte media opmaakt. Deze studie maakt je wegwijs met de programma’s Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign. Voor het maken van advertenties, flyers, posters, kun je DTP (desktop publishing) kiezen als specialisatie. Grafisch vormgeving omvat echter nog meer dan het maken van beeldende opdrachten. Je leert namelijk ook kunstzinnig vormgeven. Met deze opleiding word je uitgedaagd om out of the box te denken en zoek je naar naar creatieve manieren om andermans verbeelding aan te spreken.

Onderneem nu de stap om alles te leren over hoe jij succesvol kunt worden binnen de reclame, PR en grafische wereld. Klik op één van onderstaande aanbieders en start met een opleiding MBO Grafische Vormgeving.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen MBO Grafische Vormgeving en DTP

NTI Desktop Publishing (DTP)NTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €26,65 p/m
LOI Kort MBO Grafisch OntwerpenLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €106,– p/m
NHA Opleiding Grafisch VormgeverNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €35,– p/m
Laudius Opleiding Grafisch vormgever Creative CloudLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen    €37,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding MBO Grafische Vormgeving en DTP?

Het medialandschap van tegenwoordig is constant in beweging en verandert snel. De digitale mogelijkheden op het gebied van vormgeving zijn groot, en daarom is de opleiding Grafische Vormgeving en DTP erg dynamisch. Zo krijg je les over game-, web- of app-design; kennis die met de komst van tablets en smartphones breed inzetbaar is. In het beroep van grafisch vormgever, verbind je creativiteit aan technische competenties. Hierdoor kun je creatieve content bedenken én omzetten naar beeld. De opleiding richt zich vooral op het werken met grafische programma’s (Photoshop, Indesign) en gaat dieper in op ruimtelijke vormen, typografie en fotografie.

Wat weet je na afloop van een cursus MBO Grafische Vormgeving en DTP?

 • Je kunt uitstekend werken met Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign
 • Je hebt technische vaardigheden op het gebied van web- en app-design
 • Je hebt kennis over het creëren van content voor mediacommunicatie en reclame-uitingen
 • Je hebt goed inzicht in het ontwikkel- en ontwerpproces van merken
 • Je hebt kennis over typografie: lettertypes, letterontwerp, leestekens en digitale fonts
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding MBO Grafische Vormgeving en DTP?

Met de opleiding Grafische Vormgeving en DTP heb je brede arbeidsmogelijkheden. Op dit moment is er voldoende vraag naar grafisch vormgevers, bijvoorbeeld bij marketing- en communicatiebureau’s. Ook drukkerijen, uitgeverijen of reclamebedrijven hebben veel vormgevers in dienst. Natuurlijk kun je ook als zelfstandig creatief vormgever aan de slag.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met MBO Grafische Vormgeving en DTP?
 • HBO Communicatie en Multimedia Design
 • HBO Webdesign
 • MBO Mediavormgever
 • HBO App design

De voordelen van Thuis MBO opleidingen t.o.v. Klassikale MBO opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!