MBO Evenementenorganisatie

MBO Evenementenorganisatie

Het organiseren van evenementen is een verantwoordelijke taak die past bij mensen met verantwoordelijkheidsgevoel, veel creativiteit en een oog voor detail. Ben jij de persoon die overziet wat erg nodig is om een succesvol evenement te plannen? En houd je van leuke feestjes, evenementen en festivals? Dan past de opleiding MBO Evenementenorganisatie wellicht erg goed bij jou. Bij deze opleiding komt er meer kijken dan alleen het bedenken van goede concepten. Je leert over veiligheid, financiering en marketing. Daarnaast is ook communicatie erg belangrijk, je hebt als organisator veel contact met leveranciers en andere stakeholders die betrokken zijn bij jouw evenement. Kortom: er komt veel kijken bij het organiseren van een evenement, en jij bent na afronding van deze opleiding de aangewezen persoon om alles in goede banen te leiden!

Onderneem nu de stap om alles te leren over hoe jij succesvol kunt worden als evenementen organisator. Klik op één van de onderstaande aanbieders om met de opleiding Evenementenorganisatie te starten!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen MBO Evenementenorganisatie

NTI MBO Medewerker EvenementenorganisatieNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €30,20 p/m
LOI MBO Medewerker Evenementenorganisatie
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€54,– p/m
NHA Opleiding EvenementenorganisatorNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €49,50 p/m
Laudius Opleiding Evenementen organisatorLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen    €37,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding MBO Evenementenorganisatie?

De opleiding Evenementenorganisatie is een erg praktische opleiding waarin je leert door te doen. Stages zijn dan ook onderdeel van deze opleiding. Natuurlijk krijg je wel een sterke theoretische basis. Op de eerste plaats leer je je creativiteit in te zetten om een concept te bedenken en te promoten. Wat moet er gebeuren voor, tijdens en na het evenement? Dit zijn vragen die jij na deze opleiding feilloos kunt beantwoorden. Zo leer je hoe je een budget kan samenstellen en navolgen, weet je alles over veiligheid en plattegronden, en kun je personeel en externen leiding geven, zodat alles tot in de puntjes is verzorgd.

Wat weet je na afloop van een cursus MBO Evenementenorganisatie?

  • Je hebt excellente communicatie skills
  • Je weet je hoe marketing en media in kunt zetten ten behoeve van een evenement
  • Je weet hoe je een budget opstelt en bewaakt
  • Je weet hoe je leiding geeft en alle facetten van een evenement kan managen
  • Je hebt kennis over veiligheid en onderhandelen.
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding MBO Evenementenorganisatie?

Na het volgen van deze opleiding heb je een flexibele werkhouding en kun je gaan werken als eventplanner van beurzen, feesten, bijeenkomsten, lezingen, bruiloften, workshops, concerten, enzovoort. Daarnaast kun je in dienst gaan bij communicatie-afdelingen van bedrijven en bij artiesten- of evenementenbureaus.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met MBO Evenementenorganisatie?

De voordelen van Thuis MBO opleidingen t.o.v. Klassikale MBO opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!