MBO apothekersassistent

MBO Apothekersassistent

Met een studie Apothekersassistent sta jij straks in de apotheek klaar voor je klanten. Je zoekt medicijnen op, checkt de voorschriften van huisartsen en weet hoe je de klant zo spoedig mogelijk kan helpen met een vraag of bestelling van een medicijn. Ook de controle van geneesmiddelen is belangrijk voor een apothekersassistent. Als apothekersassistent werk je in een team. Spreken deze verantwoordelijkheden en werkzaamheden jou aan? Schrijf je dan snel in voor een cursus Apothekersassistent.

Onderneem nu de stap om alles te leren over de apotheek, geneesmiddelen en medicijnen. Klik op één van de MBO thuisstudies hieronder om vandaag nog de eerste stap naar het apothekerswezen te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen MBO Apothekersassistent

NTI MBO Opleiding ApothekersassistentNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €57,60 p/m
LOI MBO Opleiding ApothekersassistentLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €89,– p/m
NHA MBO Basisopleiding ApothekersassistentNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €50,– p/m
Laudius biedt GEEN MBO Opleiding Apothekersassistent aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding MBO Apothekersassistent?

In de opleiding Apothekersassistent leer je allerlei apothekersvaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan medisch rekenen, geneesmiddelen bereiden en werken in een apotheek. De apotheek vormt een centraal instituut in de maatschappij. Je bent het verbindingspunt tussen de huisarts en de patiënt die een geneesmiddel of medicijn nodig heeft. Daarom leer je ook klantvriendelijk te zijn en goed te luisteren naar de patiënt. Erg belangrijk, want aan de balie ben jij het eerste contactpunt. De apotheker, aan wie je verantwoording aflegt, is de eindverantwoordelijke. Maar hoe meer ervaring je krijgt, des te meer vrijheid en verantwoordelijkheid jij op je zult nemen.

Wat weet je na afloop van een cursus MBO Apothekersassistent?

  • Je kunt goed luisteren naar de patiënt en zijn hulpvraag helder krijgen
  • Je kunt op een duidelijke manier uitleg of voorlichting geven
  • Je kunt recepten controleren
  • Je kent allerlei geneesmiddelen en de bereiding ervan
  • Je kunt medisch rekenen
  • Je kunt goed samenwerken met collega’s
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding MBO Apothekersassistent?

Na succesvolle afronding van de thuisopleiding MBO Apothekersassistent, kun je aan de slag gaan als apothekersassistent bij een buurtapotheek, ziekenhuis of farmaceutisch bedrijf.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met MBO Apothekersassistent?

De voordelen van Thuis MBO opleidingen t.o.v. Klassikale MBO opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!