MBO Verpleegkundige - Verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg

MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg

Ben je zorgzaam en wil je graag klaarstaan voor anderen? Wil je zelfstandig professionele zorg kunnen verlenen aan zieken en ouderen? Als verpleegkundige speel je een belangrijke rol in het leven van patiënten. Bij LOI kun je de opleiding MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg volgen.

Onderneem nu de stap om alles te leren over verpleegkunde. Klik op één van de MBO thuisstudies hieronder om vandaag nog de eerste stap naar werken in de zorgsector te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg

NTI MBO Basisopleiding VerpleegkundeNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €70,40 p/m
LOI MBO VerpleegkundeLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen € 239,–p/m
NHA Basisopleiding VerpleegkundigeNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen € 82,50 p/m
Laudius biedt GEEN Opleiding Verpleegkundige aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg?

Je leert over het verlenen van basiszorg en ontwikkelt verpleegtechnische vaardigheden. Je doet kennis op over anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam. Je leert ook over persoonlijke verzorging en hoe je verpleegtechnisch moet handelen. Je ontwikkelt je vaardigheden op het gebied van medisch rekenen en je doet kennis op over het begeleiden, voorlichten en adviseren van cliënten en hun familie. Daarnaast werk je aan je deskundigheid en de kwaliteit van de zorgtaken die je gaat doen. Zo leer je ook op onvoorziene gebeurtenissen te reageren en planmatig te werken. Verder leer je niet alleen ondersteuning te bieden aan ouderen en mensen met chronische klachten, maar je leert ook samen te werken met collega’s, hulpbehoevenden en hun familie. Tijdens de opleiding doe je verschillende praktijkopdrachten en een belangrijk onderdeel van de studie is de beroepspraktijkvorming waarbij je de theorie die je hebt opgedaan gaat toepassen bij een zorgorganisatie. Hierbij word je intensief begeleid.

Wat weet je na afloop van een cursus MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg?

 • Je heb kennis van anatomie, fysiologie en pathologie
 • Je weet hoe je mensen verzorgt en verpleegtechnisch moet handelen
 • Je kunt medisch rekenen
 • Je kunt mensen begeleiden, voorlichten en adviseren op het gebied van verpleging
 • Je kunt inspelen op onvoorziene situaties
 • Je kunt planmatig werken
 • Je kunt samenwerken met collega’s, hulpvragers en hun familie
 • Je weet welke eisen er gesteld worden aan werknemers in de zorg
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en Verzorgingstehuizen en thuiszorg?

Je kunt aan de slag als verpleegkundige in verpleeg- en verzorgingshuizen of bij mensen thuis. Hierbij ben je niet alleen bezig met het verlenen van zorg, maar je stelt ook zorgplannen op en bekijkt welke behoeften de zorgvrager heeft. Je begeleidt mensen bij de problemen op lichamelijk, psychosociaal en maatschappelijk gebied en verbetert de kwaliteit van de dienstverlening.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met MBO Verpleegkundige – Verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg?

De voordelen van Thuis MBO opleidingen t.o.v. Klassikale MBO opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!