Unix training en cursussen

UNIX training en cursussen

Unix is een besturingssysteem dat in 1969 is ontstaan. Het staat bekend om zijn mogelijkheden op het gebied van multitasking. Softwarespecialisten en programmeurs die met UNIX werken, loven het systeem om zijn gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden. Het is echter wel een complex systeem om te leren. Een training volgen in UNIX is daarom aan te raden om de basis goed onder de knie te krijgen. Bij ICT-Trainingen kun je diverse trainingen volgen over Unix.

Overzicht van UNIX Trainingen en Cursussen

Voor het multi-user systeem UNIX zijn meerdere trainingen beschikbaar. Hieronder kan je een overzicht vinden van alle UNIX trainingen en cursussen:

 • Bij de trainingen Unix OS Fundamentals leer je over de geschiedenis van UNIX. Ook doe je basiskennis op die je nodig hebt om UNIX te bedienen en in de basis te beheren. Zo leer je over shell scripts maken en uitvoeren, het filesysteem van UNIX, beveiliging, cron jobs en basis netwerkadministratie.
 • De training UNIX: Systeembeheer leert je het systeembeheer uit te voeren voor een UNIX systeem. Onderwerpen die daarbij behandeld worden, zijn onder andere gebruikersbeheer, UNIX clients beheren en UNIX binnen uw netwerk en beveiliging.
 • De training UNIX: Voor eindgebruikers leert je alles over hoe je als eindgebruiker UNIX kunt gebruiken. Ook maak je kennis met veelgebruikte UNIX programma’s. Onderwerpen zoals het aanpassen van de UNIX-omgeving, X-windows, globale & lokale variabelen, bestanden & directories, rechten, de proceshiërarchie en teksten bewerken met de VI editor komen aan bod.
 • Met de training UNIX: Shell Programming – Shell Scripting leer je UNIX shell scripts te schrijven en relevante hulpmiddelen te gebruiken. Je krijgt een introductie in shell scriping en gaat aan de slag met onder andere executing shell scripts, variabelen, sed, awk, flow control en debugging.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van UNIX en word een UNIX expert!

Wat weet je na afloop van UNIX Trainingen en Cursussen?

 • Je kent de basis van UNIX en je kunt UNIX in de basis bedienen en beheren.
 • Je kunt het systeembeheer voor een UNIX-systeem uitvoeren.
 • Je kent de gebruikersinterface van UNIX en kunt deze bedienen.
 • Je kunt werken met het filesysteem van UNIX.
 • Je zelfstandig UNIX shell scripts programmeren en implementeren.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding UNIX Trainingen en Cursussen?

De kennis en vaardigheden die je met de trainingen over Unix opdoet, kun je gebruiken als je werkt als systeembeheerder.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met UNIX Training en Cursussen?
 • Als je meer wilt leren over systeembeheer, kun je ook kiezen voor de training CompTIA Security+ waarbij je leert applicaties, netwerken en apparaten te beveiligen.
 • Of je kiest voor de training Installation, Storage, and compute with Windows Server 2016, waarbij je onder andere leert hoe een Windows Server 2016 te installeren.