Software Testing training en cursussen

Software Testing training en cursussen

Het testen en analyseren van software is een belangrijk onderdeel van ICT. Hiervoor zijn verschillende redenen. Zo willen klanten dat gekochte software aan een bepaalde kwaliteit voldoet. Door software te testen, kunnen fouten bovendien worden verbeterd. Door Software Testing kan software beter worden aangepast aan de wensen van klanten en wordt hun acceptatie groter. Daarnaast leren bedrijven van software testen en kunnen zij fouten in de toekomst voorkomen. Om meer te leren over het testen van software kun je bij ICT-Trainingen diverse trainingen volgen.

Overzicht van Software Testing Trainingen en Cursussen

Op het gebied van Software Testing worden er diverse online trainingen aangeboden. In deze trainingen wordt gebruikgemaakt van video’s, kennistesten en instructies. Hieronder kan je een overzicht vinden van alle Software Testing trainingen en cursussen:

 • Bij de training Performance Engineering leer je over de concepten en mogelijkheden van performance engineering. Je leert wat de belangrijkste kenmerken en functionaliteiten zijn om software te monitoren en testen. Onderwerpen die behandeld worden, zijn Java applicatie performance tools, BM Pattern Modeling Analysis Tool (PMAT), IBM’s Heap Analyzer, Memory Analyzer tools, ANTS Performance Profiler tool en de IBM Application Performance Analyzer.
 • Bij de training HP LoadRunner 12.x Software leer je met HPE LoadRunner 12.x Software load en softwaretesten te automatiseren. In de HP LoadRunner-omgeving worden Vuser-scripts gebruikt om werkelijke bedrijfsprocessen te simuleren. Je leert hoe je deze scripts kunt ontwikkelen voor specifieke protocollen en hoe je de verschillende functies kunt gebruiken in een script. Ook leer je de controller te gebruiken in HP LoadRunner bij het maken van verschillende scenario’s, het identificeren van problemen tijdens een test en hoe je de analyses gebruikt.
 • De training Agile Software Testing leer je verschillende soorten agile-methoden toe te passen, waarbij je leert om flexibel om te gaan met veranderingen en deze te gebruiken om software te verbeteren. Je maakt kennis met het beheer, de communicatie en configuratiemogelijkheden die beschikbaar zijn voor Agile testers. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn Agile Manifesto, XP, Scrum, TDD en black box testing technieken.
 • Bij de training Selenium Automated Web Testing leer je Selenium te gebruiken zodat je webapplicaties kunt testen met verschillende programmeertalen. Denk hierbij aan de programmeertalen Python, C# en Java. Zowel de basis als de geavanceerde functionaliteiten van Selenium komen aan bod. Onderwerpen die behandeld worden, zijn Selenium asserts, test cases/suites, DOM, CSS selectors, Selenium IDE, Ajax calls, Selenium Grid en het maken van projects.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van Software Testing en word een Software Testing expert!

Wat weet je na afloop van Software Testing Trainingen en Cursussen?

 • Je weet welke concepten en mogelijkheden performance engineering heeft.
 • Je weet hoe je software moet monitoren en testen.
 • Je kunt met HPE LoadRunner 12.x Software load softwaretesten automatiseren.
 • Je kunt Vuser-scripts ontwikkelen in de HP LoadRunner-omgeving en verschillende functies gebruiken in een script.
 • Je kunt verschillende soorten agile-methoden toepassen bij het testen van software
 • Je kent opties voor beheer, configuratie en communicatie voor Agile testers.
 • Je kunt met Selenium webapplicaties testen in verschillende programmeertalen.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Software Testing Trainingen en Cursussen?

De kennis en vaardigheden die je opdoet bij het deze trainingen kun je gebruiken wanneer je werkt als:

 • Softwareontwikkelaar
 • Softwaretester
Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Software Testing Training en Cursussen?

Voor het ontwikkelen van software kun je bij ICT-Trainingen ook verschillende trainingen volgen, zoals Java EE 7: Back-end Server Application Development, waarbij je leert back-end server applicaties te maken met Java en de training Base SAS 9 Programming, waarbij je leert te programmeren in SAS. Ga voor meer informatie over deze programmeertalen naar de pagina Programmeertalen trainingen en cursussen.