Oracle training en cursussen

Oracle training en cursussen

Oracle is een groot Amerikaans softwarebedrijf dat vooral bekend is door de verschillende databasemanagementsystemen die het heeft ontwikkeld. Het bedrijf levert ook diverse andere software-oplossingen. De producten van Oracle zijn ontwikkeld om informatie te kunnen beheren, te gebruiken, te delen en te beschermen. Naast het inrichten van databases kun je er ook applicaties mee bouwen en business intelligence mee uitvoeren. Bij ICT-Trainingen kun je diverse trainingen volgen om Oracle te leren of je kennis uit te breiden.

Overzicht van Oracle Trainingen en Cursussen

Met cursussen van Oracle kun je diverse certificeringen behalen, zoals Oracle Certified Associate of Oracle Certified Professional. Er zijn Oracle trainingen voor ieder kennisniveau. Hieronder kan je een overzicht vinden van alle Oracle trainingen en cursussen:

 • In de training Java Hibernate with Oracle 12c maak je kennis met Java Hibernate in combinatie met Oracle 12c. Java Hibernate wordt gebruikt bij het ontwikkelen, opslaan en updaten van dataobjecten in een database. Je leert onder andere over batch processing, Hibernate met datamapping, de basis van quering met HQL, geavanceerde HQL-technieken, hibernatemappings en enkele geavanceerde Hibernate-voordelen.
 • Bij de training Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure leer je de basisbeginselen van Oracle RAC, zoals installeren, configureren en patchen. Daarnaast leer je over de back-up and recovery en global resource management. Met Enterprise Manager Cloud Control leer je RAC-monitoring en tuningtechnieken en je leert klant- en servercomponenten te configureren.
 • De training Oracle Database 12c: SQL Fundamentals leert je over het Oracle database-management-systeem in combinatie met SQL. Je leert subqueries te schrijven met SQL en meerdere queries in één querie weg te schrijven. Ook leer je op een effectieve manier SQL-commando’s te gebruiken voor bedrijfsdata.
 • Met de training Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning leer je hoe je problemen op kunt lossen die gericht zijn op de 12c versie van de database. Hierbij worden onder andere AWR-report, Oracle Enterprise Manager, Automatic Workload Repository, Automatic Database Diagnostic Monitor, EM cloud control, SQL binding en query optimizer behandeld.
 • Bij de training Oracle Database 12c: Advanced Administration  leer je back-up- en recovery-oplossingen in Oracle Database 12c te maken. Je leert over het gebruik van Data Recovery Advisor, de functies van Oracle Secure backup en het integreren hiervan in RMAN-backups. Daarnaast wordt in de cursus beschreven hoe flashbacktechnologieën worden gebruikt.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van Oracle en word een Oracle expert!

Wat weet je na afloop van Oracle Trainingen en Cursussen?

 • Je weet hoe Java Hibernate gebruikt kan worden in combinatie met Oracle 12c.
 • Je kent de verschillende mogelijkheden van Oracle RAC en Grid infrastructuur en weet hoe je Oracle RAC kunt installeren, configureren en patchen.
 • Je weet hoe Oracle Database 12c werkt in combinatie met SQL en kunt queries en subqueries schrijven.
 • Je kunt problemen oplossen met de 12c-versie van de Oracle-database.
 • Je kunt back-up- en recovery-oplossingen maken in Oracle Database 12c.
 • Je kunt een Oracle Application Server 10g installeren, configureren en beheren.
 • Je kunt een Oracle database 12c installeren en beheren, rekeninghoudend met de architectuur, beveiliging, opslag, backup en het onderhoud.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Oracle Trainingen en Cursussen?

De kennis en vaardigheden die je opdoet met een training over Oracle kun je gebruiken wanneer je werkt als:

 • Softwareontwikkelaar
 • Databasebeheerder
Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Oracle Training en Cursussen?
 • Voor het werken met veel data wordt ook het systeem Hadoop gebruikt. Met de training Hadoop Operations leer je over dataverwerking met Hadoop clusters en Hadoop in de cloud. Deze cursus is zowel voor databasebeheerder, softwareontwikkelaars als webontwikkelaars interessant.
 • Als businessanalist kunt je ook kiezen voor de training Business Intelligence with QlikView. Met dit programma leer je zakelijke gebruikersgegevens te analyseren en BI-visualisaties te creëren. Onderwerpen zoals datamodeling en metadatamanagement worden bij deze training behandeld.