Netwerktechnologie training en cursussen

Netwerktechnologie training en cursussen

Netwerktechnologie is binnen de ICT een vooraanstaand gebied. Steeds meer wordt de IT-wereld een netwerkwereld: draden worden vervangen door routers en WIFI. Kabels verliezen het van WLAN en 3G en 4G. Een groot vooraanstaand bedrijf binnen Netwerktechnologie is CISCO. Tegenwoordig zijn er echter ook vele kleinere of minder bekende bedrijven met flinke innovaties op het gebied van netwerkmanagement. Bij ICT-Trainingen kun je voor diverse netwerksystemen een training volgen.

Overzicht van Netwerkmanagement Trainingen en Cursussen

Hieronder kan je een overzicht vinden van alle Netwerktechnologie trainingen en cursussen:

 • Bij de training Exploring VMware vSphere 6.5 leer je over de ESxi virtualisatie, nieuwe functionaliteiten van de virtual machine en VMware vCenter 6.5. Je leert hoe je een vCenter 6.5 kunt ontwikkelen hoe je een cluster van ESXi-servers moet beheren. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere VM sandboxing, vMotion, VM secure Boot, NVIDIA GRID vGPUs, DRS cluster en Docker integration
 • Bij de training CompTIA Security+ leer je applicaties, netwerken en apparaten te beveiligen. Bij deze training worden malware, cryptografie, de belangrijkste openbare infrastructuur, wireless, forensics, disaster recovery en sociale engineering behandeld.
 • De training Installation, Storage, and compute with Windows Server 2016 laat je de mogelijkheden zien op het gebied van storage en Hyper-v en je leert over nieuwe features zoals containers. Ook de installatie van Nano Server, de configuratie van schijven en volumes, High Availability en Failover Clustering komen uitgebreid aan bod.
 • De training Interconnecting Cisco Networking Devices: Accelerated (CCNAX) leert je een Cisconetwerk te implementeren, te beheren en te configureren. De training gaat in op onder andere Cisco IOS, netwerkprotocollen, het beheren van routers, internet, transport, applicatielagen, beveiliging, probleemoplossing, draadloze LAN’s, routering, adressering, het implementeren van DHCP en RIPv2, het gebruik van protocols als STP en HSRP en configuratie en implementatie van STP.
 • Met de training Amazon Web Services Solution Architect – Professional leer je hoe je gedistribueerde applicaties en systemen op het Amazon Web Services-platform kunt ontwerpen. Belangrijke onderwerpen tijdens deze training zijn DR solutions, elastic block store, cloudfront, life cycle, OpsWorks, Beanstalk, hybrid cloud architectures, Glacier, Route53 en NoSQL.
 • Bij de training VMware NSX Network Virtualization leer je de basis van VMware® NSX Network Virtualization kennen. Je ontdekt wat de voordelen zijn van NSX en maakt kennis met de architectuur en de gebruikte beveiligingstechnologieën. Later in de cursus maak je kennis met de fysieke infrastructuureisen, het installeren en upgraden, het configureren van vSpherenetwerken en de diverse netwerkservices van NSX.
 • Als je de training Administering and Deploying System Center 2012 Configuration Manager volgt, leer je een System Center 2012 Configuration Manager site en andere gerelateerde sitesystemen te beheren en te configureren. Je leert alles rondom de volledige System Center Configuration Manager Infrastructure zoals configuring roles, central administration site, secondary site, replication, client deployment, manager console en de managersite.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van Netwerkmanagement en word een Netwerkmanagement expert!

Wat weet je na afloop van Netwerktechnologie Trainingen en Cursussen?

 • Je kent de nieuwe mogelijkheden van VMware vSphere 6.5.
 • Je kunt zelfstandig de netwerken die je beheert beveiligen en testen op beveiligingsrisico’s.
 • Je kunt alle basisonderdelen van Windows Server 2016 installeren en configureren.
 • Je kunt een Cisco netwerk implementeren, beheren en configureren.
 • Je kunt gedistribueerde applicaties en systemen op het Amazon Web Services-platform ontwerpen.
 • Je weet hoe VMware NSX Network Virtualization werkt.
 • Je kunt zelfstandig een System Center 2012 Configuration Manager site en andere gerelateerde sitesystemen beheren en configureren.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Netwerkmanagement Trainingen en Cursussen?

De kennis en vaardigheden de je opdoet tijdens een training netwerkmanagement kun je gebruiken als je werkt als:

 • Netwerkbeheerder
 • Systeembeheerder
 • Softwareontwikkelaar
Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Netwerkmanagement Training en Cursussen?
 • Je kunt ook kiezen voor een training Ansible Essentials waar je het open source automatiseringsplatform Ansible leert kennen. Dit wordt gebruikt voor het automatiseren van applicatie-implementatie, cloud-provisioning, configuratiebeheer en diverse andere IT-taken. Deze training is vooral voor systeembeheerders geschikt.
 • Verder kun je kiezen voor de training Managing Citrix XenDesktop 7 Solutions, waarbij je leert Citrix XenDesktop-7-oplossingen te beheren en te onderhouden. Deze training is geschikt voor systeembeheerders, netwerkbeheerders en helpdeskmedewerkers.