Microsoft Office training en cursussen

Microsoft Office training en cursussen

Microsoft Office is dé marktleider op het gebied van werkpakketten voor thuis en bedrijfsomgevingen. Met de Officeprogramma’s kun je tekst maken, gegevens analyseren en software presenteren. Zo is er Word voor tekstverwerking, PowerPoint voor presentaties, Excel voor berekeningen, Outlook voor e-mail, Access voor werken met grote databases, Project voor het beheren van projecten en Visio voor het maken van technisch en logische schema’s. Bij ICT-Trainingen kun je trainingen voor al deze programma’s volgen.

Overzicht van Microsoft Office Trainingen en Cursussen

Het Microsoft Office pakket bestaat uit vele programma’s. Voor elk van deze programma’s kun je een cursus volgen. Hieronder kan je een overzicht vinden van alle Microsoft Office trainingen en cursussen:

 • Met een training Microsoft Word leer je onder andere hoe je teksten, afbeeldingen, tabellen en grafieken maakt en opmaakt, hoe je tekstdocumenten kunt indelen, hoe je grote mailingen kunt maken en welke controlemogelijkheden er zijn voor je tekst. Daarnaast doe je kennis op over ontwikkelmogelijkheden van Word, zoals het maken van formulieren.
 • Bij een training Microsoft PowerPoint leer je presentaties te maken en op te maken voor diverse doeleinden. Zo leer je over het ontwerpen van pagina’s, het maken van overgangen en animaties, de afspeelmogelijkheden en controleermogelijkheden van je presentatie.
 • Bij een training Microsoft Excel leer je over de vele mogelijkheden die dit programma biedt voor het maken van tabellen en grafieken, het werken met formules en het gebruiken van diverse functies om gegevens te beheren.
 • Als je een training Microsoft Outlook volgt, leer je e-mails te beheren met Outlook. Je leert welk opties er zijn bij het versturen van e-mail en het opslaan van e-mail in mappen. Je leert bijvoorbeeld ook hoe je een digitale handtekening maakt, de agenda gebruikt en takenlijsten kunt maken.
 • Een training Microsoft Access leert je zeer eenvoudige tot zeer complexe databases en applicaties te maken. Deze cursus is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers, en voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers geschikt.
 • Bij een basistraining Microsoft Project leer je een nieuw project te starten, een op taken gebaseerde planning in te stellen, het beheer van benodigde middelen, het bijhouden van de voortgang van taken en het maken van rapporten. De training voor gevorderde gebruikers gaat in op het aanpassen van de schermindeling van Project, resource pools, master projecten, Team Planner, Task Inspector en het maken van geavanceerde rapportages.
 • Met een training Microsoft Visio leer je diagrammen, zoals organogrammen en netwerkdiagrammen ontwerpen en verbeteren in Visio. Ook leer je over hoe je shapes kunt toevoegen, wijzigen, delen en verbinden en hoe je templates maakt.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van Microsoft Office en word een Microsoft Office expert!

Wat weet je na afloop van Microsoft Office Trainingen en Cursussen?

 • Je kent de belangrijkste functionaliteiten van Word en kunt professionele tekstdocumenten maken en opmaken met dit programma.
 • Je kent de functionaliteiten van PowerPoint en kunt professionele presentaties maken en opmaken met dit programma.
 • Je kent de belangrijkste mogelijkheden van Excel en kunt tabellen, grafieken en gegevens plaatsen en opmaken en diverse formules gebruiken in Excel
 • Je kent alle functionaliteiten van Outlook en kunt deze gebruiken om e-mails te versturen, beheren en gebruik te maken van de agenda en takenlijst.
 • Je kent de relevante functionaliteiten van Access en kunt databases en applicaties maken met dit programma.
 • Je kent de mogelijkheden van Project en kunt zelfstandig projecten aanmaken, instellen en beheren.
 • Je kent de toepassingen van Visio en kunt zelfstandig diagrammen maken en beheren in dit programma.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Microsoft Office Trainingen en Cursussen?

De kennis en vaardigheden die je bij de trainingen van Microsoft Office opdoet, komen zeer goed van pas bij uiteenlopende kantoorberoepen. Met de training Project kun je eenvoudig aan de slag als projectleider.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Microsoft Office Training en Cursussen?
 • Je kunt ook kiezen voor een training van Microsoft Office 365, zoals de training MCSA Office 365 (updated). Hierbij leer je over de Officeprogramma’s SharePoint, Exchange en Skype for Business.
 • Je kunt ook kiezen voor Managing Office 365 Identities and Requirements waarbij je leert een Office 365-omgeving te beheren en voorkomende problemen leert op te lossen. Deze trainingen zijn vooral geschikt voor systeem- en netwerkbeheerders.