Microsoft IT training en cursussen

Microsoft IT training en cursussen

Microsoft is een wereldwijde softwaregigant opgericht door Bill Gates. Het meest bekende product van Microsoft is Windows, hét besturingssysteem van meer dan 90% van de computergebruikers op aarde. Daarnaast heeft Microsoft nog vele andere belangrijke programma’s en producten die zeer bekend zijn. Bij ICT-Trainingen kun je diverse trainingen van Microsoft volgen om de programma’s te leren kennen.

Overzicht van Microsoft IT Trainingen en Cursussen

Met de IT trainingen van Microsoft kun je verschillende certificeringen behalen, waaronder MCSA, MCSE, MCSD, MOS en MTA. Hieronder kan je een overzicht vinden van alle Microsoft IT trainingen en cursussen:

 • Bij de training Microsoft .NET Overview: Windows, Web, and the Cloud leer je de functionaliteiten en de architectuur van het .NET Framework kennen. Zo leer je over de technologieën, talen, ontwikkeltools, en hostingmogelijkheden die het .NET Framework te bieden heeft.
 • Met de training Microsoft Office 2016 Totaalpakket krijg je uitgebreide kennis over en doe je vaardigheden op met de verschillende programma’s van het Officepakket, zoals Word, PowerPoint, Excel en Outlook.
 • Microsoft SQL Server 2014: Implementing a Data Warehouse is een training die je leert hoe business intelligence oplossingen, zoals data warehouse databases, geïmplementeerd kunnen worden. Ook leer je hoe je data moet extraheren, transformeren en opschonen.
 • Met de training Visual Studio for New Users krijg je een introductie over Visual Studio. Je leert de verschillende componenten kennen en ontwikkelt eenvoudige applicaties. Daarnaast doe je kennis op van het ontwikkelplatform van Visual Studio.
 • De training Microsoft PowerShell for Windows is een training die je de basis van PowerShell in combinatie met Windows leert begrijpen. Je leert over het PowerShell Integrated Scripting Environment en het gebruik van het hulpsysteem in Windows PowerShell.
 • Als je een training Installing and Configuring Windows 10 doet, leer je apparaten te ondersteunen en problemen die zich voordoen op te lossen binnen een Windows Serveromgeving.
 • In deze Microsoft Exchange Server 2016 cursus, leer je hoe je een Exchange Server 2016 messaging omgeving moet ontwerpen, ontwikkelen en implementeren. Je leert onder andere hoe je een migratie uitvoert van een oude naar een nieuwere versie van Microsoft Exchange.
 • De training Managing Microsoft SharePoint Server 2016 leert je hoe je SharePoint kunt installeren, beheren, configureren en implementeren.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van Microsoft IT en word een Microsoft IT expert!

Wat weet je na afloop van Microsoft IT Trainingen en Cursussen?

 • Je kent de functionaliteiten van het .NET Framework en je weet hoe je enterprise applicaties kunt ontwikkelen en plaatsen.
 • Je kent de functionaliteiten van Microsoft Officeprogramma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook.
 • Je kunt met Microsoft SQL Server business intelligence oplossingen implementeren op basis van Microsoft SQL Server 2014.
 • Je kunt eenvoudige applicaties ontwikkelen met Microsoft Visual Studio.
 • Je kent de basis van Microsoft PowerShell in combinatie met Windows.
 • Je kunt apparaten ondersteunen en problemen oplossen met Windows 10.
 • Je kunt Microsoft SharePoint installeren, beheren, configureren en implementeren.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Microsoft IT Trainingen en Cursussen?

De kennis en vaardigheden die je opdoet bij bovenstaande trainingen kunnen bij verschillende soorten functies gebruikt worden. Zo zijn .NET en Visual Studio programma’s heel nuttig als je werkt als softwareontwikkelaar. Microsoft Office kun je bij diverse kantoorfuncties gebruiken. SQL is handig voor databasebeheerders. Aan Windows Clients heb je een goede training als je systeembeheerder of helpdeskmedewerker bent. PowerShell is vooral praktisch voor systeembeheerders en softwareontwikkelaars en Microsoft Exchange en SharePoint zijn goede trainingen voor netwerkbeheerders.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Microsoft IT Training en Cursussen?

Naast Microsoft zijn er ook diverse andere bedrijven die software aanbieden waarvoor je een training kunt volgen. Zo zijn er bij ICT-Trainingen ook diverse trainingen van Google, zoals Google Cloud SQL for Developers, waarbij je leert wat Cloud SQL allemaal te bieden heeft. Je kunt ook de training Google Cloud Platform Fundamentals volgen, waarbij je leert over de functionaliteiten van het Google Cloud Platform.