Overzicht en prijsvergelijking voor Linux vind u op:

Icttrainingen.nl opleidingen

Naam Duur Prijs
Linux Professional Institute: Junior Level Linux Professional (LPIC-1) Exam 102 20 maanden € 329
LiveLab pakket: CompTIA Linux+ (exam LX0-103 + LX0-104) 44 maanden € 249
CompTIA Linux+ Powered by LPI - part 1 (exam LX0-103) 12 maanden € 319
Proefexamenpakket: CompTIA Linux+ exam (LX0-103 + LX0-104) 5 maanden € 179
Livelab XK0-004: CompTIA Linux+ 64 maanden € 149
Penetration Testing with Linux Tools 17 maanden € 249
LPI: Advanced Level Linux Professional - LPIC-2 (exam 201 and 202) 27 maanden € 599
Proefexamen LX0-103: CompTIA Linux+ Powered by LPI - part 1 5 maanden € 99
PHP Basiskennis (Linux) 6 maanden € 99
LPIC Junior Level Linux Professional Exam 101 + 102 33 maanden € 529
Proefexamen LX0-104: CompTIA Linux+ Powered by LPI - part 2 5 maanden € 99
LPI: Advanced Level Linux Professional - LPIC-2 (exam 201) 14 maanden € 349
CompTIA Linux+ Powered by LPI - part 2 (exam LX0-104) 9 maanden € 319
Linux Professional Institute: Junior Level Linux Professional (LPIC-1) Exam 101 15 maanden € 329
CompTIA Linux+ Powered by LPI - Compleet (exam LX0-103 + LX0-104) 21 maanden € 529
LPI: Advanced Level Linux Professional - LPIC-2 (exam 202) 13 maanden € 349

Alles over de IT Linux training

Linux is net als Windows een besturingssysteem voor computers. Het heeft diverse voordelen ten opzichte van Windows. Het is heel veilig, stabiel en betrouwbaar, heeft zeer uitgebreide gebruiksmogelijkheden en de medewerkers van Linux zijn razendsnel in het oplossen van problemen die zich voordoen. Daarnaast is het ook nog eens gratis beschikbaar! Wil jij leren hoe het werkt of je kennis van en vaardigheden uitbreiden? Dan kun je bij ICT-Trainingen diverse trainingen doen.

Overzicht van Linux Trainingen en Cursussen

Met Linus trainingen kun je certificeringen behalen van het Linus Professional Institute (LPI). Hiermee toon je je bekwaamheid in toepassingen van Linux. Hieronder kan je een overzicht vinden van alle trainingen en cursussen:

 • Bij de training CompTIA Linux+ Powered by LPI – part 1 leer je de basis van Linux, zoals installatie, configuratie en bediening van het systeem. Je leert de shell en het file systeem gebruiken, basisbeheervaardigheden, het werken met gebruikers en groepen, beveiliging en Apache. Ook komen de distributies Red Hat en Debian specifiek aan bod.
 • Met de training CompTIA Linux+ Powered by LPI – part 2 leer je het systeembeheer uit te voeren voor een Linuxinstallatie. Hierbij leer je over beveiliging, gebruikersbeheer, groepen, printen, je netwerk, cron jobs, systeemtijd en -datum, CUPS, TCP/IP settings, SQL, GnuPG en shell scripts.
 • Bij de training Advanced Level Linux Professional leer je een Linuxomgeving te plannen, beheren, beveiligen en voorkomende problemen op te lossen. Zo leer je over apparaatbeheer, user notifications, beveiliging van e-mail, kernel, startup, network services en hardware configuratie.
 • Bij de training Penetration Testing with Linux Tools leer je over BackTrack en Kali Linux. Deze training biedt je een uitgebreide verzameling beveiligingsgerelateerde hulpmiddelen, variërend van portscanners tot security audits. Je leert over het delen van files, file system management en netwerkconfiguratie.
 • Met de training PHP Basiskennis (Linux) leer je de basisfunctionaliteiten van PHP kennen binnen een Linuxomgeving. Met behulp van de scripttaal PHP leer je hoe je dynamische websites kunt maken. Onderwerpen die behandeld worden, zijn bijvoorbeeld PHP-syntax, HTML, variabelen en constanten, arrays, formulieren, gebruik maken van cookies, schrijven van scripts en interacties met de database.
 • De training Red Hat Certified System Administrator – RHCSA leert je het implementeren, beheren en beveiligen van een Red Hat Enterprise 7 systeem. Je doet kennis op over onder andere beheer van opslag, server management en virtuele machines.

Volg nu één van deze thuisopleidingen en thuiscursussen op het gebied van Linux en word een expert!

Wat weet je na afloop van deze Trainingen en Cursussen?

 • Je hebt kennis van zowel de eenvoudigere als de complexere mogelijkheden van Linux.
 • Je kunt zelfstandig installeren, gebruiken, configureren, beheren en beveiligen in een kleine en grote bedrijfsomgeving.
 • Je kunt de penetration testing uitvoeren.
 • Je kunt zelfstandig problemen oplossen die zich voordoen.
 • Je kent u de belangrijkste basisfunctionaliteiten van PHP en kunt eenvoudige en dynamische webpagina’s maken binnen een Linuxomgeving.
 • Je kunt een Red Hat Enterprise Linux 7 systeem implementeren, beheren en beveiligen.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Linux Trainingen en Cursussen?

De kennis en vaardigheden die je opdoet met de bovenstaande cursussen kunnen nuttig zijn als je werkt als:

 • Netwerkbeheerder
 • Softwaretester
 • Systeembeheerder
 • Helpdeskmedewerker
 • Softwareontwikkelaar

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Linux Training en Cursussen?

 • Voor het besturingssysteem Windows zijn ook diverse trainingen te volgen, zoals de training MCSA Windows 8, waarbij je het systeem leert beheren en configureren of de training MCSA Windows Server 2012 R2, waarbij je leert serveroplossingen bedenken voor bedrijven.
 • Met de training MCSE Server Infrastructure leer je voor bedrijven geavanceerde infrastructuur te ontwerpen en implementeren met Windows Server 2012.

Bezoek de website van onze partner icttrainingen.nl voor meer informatie over Linux trainingen en cursussen!

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel
digitale fotografie

Leer de kunst van het fotograferen met een fotografiecursus

Foto’s maken wordt steeds toegankelijker. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone op zak. Eén klik en je hebt al een foto gemaakt van een mooi uitzicht, een vriend of een gerecht. Maar zijn dit nu echt mooie foto’s? Dat valt vaak best tegen. Een foto is zo snel gemaakt, dat het ook niet echt


Lees artikel