HBO Webdesign

HBO Webdesign

Tegenwoordig zijn op het internet echt enorm goed ontworpen websites te vinden. Als je zelf ooit overwogen hebt een website te maken, dan weet je vast wel dat dit niet makkelijk is. Wil jij leren hoe het moderne web werkt, hoe je websites maakt en opmaakt en hoe je ze vindbaar maakt voor de gebruikers? Dan is deze cursus Webdesign geschikt voor jou!

Werk professioneel en efficiënt met Webdesign door bij één van de onderstaande aanbieders een cursus Webdesign voor het web te volgen!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Webdesign

NTI Opleiding WebdesignerNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €30,95 p/m
LOI HBO WebdesignLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €329,– p/m
NHA Opleiding WebdesignNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €17,50 p/m
Laudius Opleiding Professioneel WebdesignerLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €37,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Webdesign?

Bij een opleiding Webdesign leer je hoe je een goede website ontwerpt. Daarbij houd je rekening met de wensen van de klant, de technische mogelijkheden en gebruik je je creativiteit.

Als webdesigner moet je met een creatieve website komen die past bij de (huis)stijl van het bedrijf. Ook moet de site duidelijk zijn, een goede navigatie hebben, goed leesbaar zijn en voldoen aan de marketingmodellen. Zo bied je een goede website waarop de klant vindt waar hij of zij naar op zoek is. Een webdesigner is verantwoordelijk voor alles dat je als bezoeker op een website ziet. Je leert tijdens de opleiding daarom om een goede gebruikersinterface te ontwikkelen.

De lay-out van een website moet aanspreken maar niet te opzichtig zijn, informatie moet snel gevonden worden en de website moet vindbaar zijn in de zoekmachines. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de uitbreidings- en technische mogelijkheden. Is de site ontworpen met de nieuwste systemen en kan de website goed doorontwikkeld worden? Met al deze punten leer je rekening houden tijdens een cursus webdesign.

Naast de grafische vaardigheden, moet een webdesigner ook kunnen samenwerken met scripters, programmeurs, database- en systeembeheerders die de technische kant van de website ontwikkelen. Je leert hoe je de werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar afstemt om zo tot een goede en gebruiksvriendelijke website te komen.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Webdesign?

 • Je weet hoe internet werkt en wat online marketing is
 • Je kunt een website ontwerpen, maken en opmaken
 • Je weet hoe je je website begrijpelijk, gebruiksvriendelijk en vindbaar kunt maken
 • Je kunt afbeeldingen, audio- en videomateriaal, tabellen en formulieren aan je website toevoegen
 • Je weet welke scripttalen er zijn en hoe je programmeercodes kunt bewerken
 • Je kunt je website publiceren en onderhouden
 • Je weet hoe je je website op verschillende apparaten goed bruikbaar kunt maken
 • Je kunt werken met HTML, CSS, Javascript en WordPress
 • Je kunt je eigen onderneming starten
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Webdesign?

Aan het einde van de opleiding Webdesigner kun je direct aan de slag als zelfstandig webdesigner of je kunt bij een organisatie gaan werken als webdesigner. Ook kun je verder studeren met de opleidingen Associate degree Media Design of de HBO-opleiding Communication and Multimedia Design.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Webdesign?
 • Programmeren
 • Websiteontwikkelaar
 • Webredactie
 • Database Beheren

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een HBO Opleiding Webdesign gevolgd hebben bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Webdesigners zijn thuiswerkers, dus studeren ze ook graag thuis. Dat vertelde mijn baas, en die raadde mij aan bij het NTI mijn opleiding te volgen.
Een prima keuze want ik heb veel geleerd en zonder heel veel stress kunnen studeren”
Lars Van Hout, Eindhoven

“Ik heb alle vakken in 2 jaar af kunnen ronden en dat was me bij een normale opleider niet gelukt. Terwijl ik nu over hetzelfde papiertje beschik. Zo kan het dus ook, dank LOI!”
Greetje Witvorst, Groningen