//HBO Webdesign
HBO Webdesign 2018-04-17T21:38:55+00:00

HBO Webdesign

HBO Webdesign

Websites spelen een belangrijke rol in ons leven. We vinden er informatie, contactgegevens en aanbiedingen van webshops. Een goede website is dan ook belangrijk. Een webdesigner is verantwoordelijk voor de grafische presentatie van een website. Denk hierbij aan het ontwerp van de website, de gebruikersinterface, de manier van navigeren en de wijze waarop gegevens worden weergegeven. De webdesigner is dus verantwoordelijk voor alles dat een gebruiker ziet wanneer hij of zij een website bezoekt.

Begin nu aan je webdesign carrière en klik op één van de onderstaande aanbieders.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Webdesign

NTI Opleiding Professioneel Webdesigner
€31,20 p/m
LOI HBO Webdesign
LOI Thuisopleidingen, mbo, hbo, curussen
€279,– (3x)
NHA Opleiding Webdesign
NHA Thuisopleidingen, mbo, hbo, curussen
€17,50 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Webdesign?

Bij een opleiding Webdesign leer je hoe je een goede website ontwerpt. Daarbij houd je rekening met de wensen van de klant, de technische mogelijkheden en gebruik je je creativiteit.

Als webdesigner moet je met een creatieve website komen die past bij de (huis)stijl van het bedrijf. Ook moet de site duidelijk zijn, een goede navigatie hebben, goed leesbaar zijn en voldoen aan de marketingmodellen. Zo bied je een goede website waarop de klant vindt waar hij of zij naar op zoek is. Een webdesigner is verantwoordelijk voor alles dat je als bezoeker op een website ziet. Je leert tijdens de opleiding daarom om een goede gebruikersinterface te ontwikkelen.

De lay-out van een website moet aanspreken maar niet te opzichtig zijn, informatie moet snel gevonden worden en de website moet vindbaar zijn in de zoekmachines. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de uitbreidings- en technische mogelijkheden. Is de site ontworpen met de nieuwste systemen en kan de website goed doorontwikkeld worden? Met al deze punten leer je rekening houden tijdens een cursus webdesign.

Naast de grafische vaardigheden, moet een webdesigner ook kunnen samenwerken met scripters, programmeurs, database- en systeembeheerders die de technische kant van de website ontwikkelen. Je leert hoe je de werkzaamheden zo goed mogelijk op elkaar afstemt om zo tot een goede en gebruiksvriendelijke website te komen.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Webdesign?

Na afloop van een opleiding tot webdesigner, weet je hoe je een goede website en gebruikersinterface moet ontwikkelen. Je hebt kennis van:

 • Diverse programma’s en software, zoals Dreamweaver en WordPress
 • Het werken met softwareprogramma Adobe: je kent alle functies en toepassingen
 • Het ontwerpen en bedenken van (de structuur van) een website
 • Het verplaatsen in de behoeften van de klant
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Webdesign?

Na een cursus webdesign kun je aan de slag als webdesigner. Je kunt als zelfstandige werken en zo voor verschillende bedrijven en ZZP’ers websites ontwikkelen. Ook kun je aan de slag gaan voor websites van grote organisaties.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Webdesign?
 • Programmeren
 • Websiteontwikkelaar
 • Webredactie
 • Database Beheren

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een HBO Opleiding Webdesign gevolgd hebben bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Webdesigners zijn thuiswerkers, dus studeren ze ook graag thuis. Dat vertelde mijn baas, en die raadde mij aan bij het NTI mijn opleiding te volgen.
Een prima keuze want ik heb veel geleerd en zonder heel veel stress kunnen studeren”
Lars Van Hout, Eindhoven

“Ik heb alle vakken in 2 jaar af kunnen ronden en dat was me bij een normale opleider niet gelukt. Terwijl ik nu over hetzelfde papiertje beschik. Zo kan het dus ook, dank LOI!”
Greetje Witvorst, Groningen