HBO Toerisme

HBO Toerisme

De HBO opleiding toerisme bereidt je voor op een management functie in de toerismesector. Als toerisme manager ben je verantwoordelijk voor financieel management, marketing, organisatie en ben je ook nog eens leidinggevende. Een veelzijdige interessante baan met verre reisbestemmingen dus! Als toerisme manager stel je zelf reispakketten samen die je weer doorverkoopt aan reisbureaus, of ben je de manager van een bungalow park, een touroperator of een reisbegeleider. Je kunt ook inkoper worden van specifieke hotels. In zo’n geval reis je de hele wereld rond om speciale plekjes te vinden. Met de opleiding toerisme kan je dus vele kanten op en ben je in staat om mensen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. De opleiding is volledig thuis te volgen en zit dus niet in de weg met je huidige baan of opleiding.

Begin nu aan je toerisme carrière en klik op één van de onderstaande aanbieders.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Toerisme

NTI biedt GEEN Opleiding Toerisme aanNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
LOI HBO Opleiding Toerisme en RecreatieLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €199,– p/m
NHA biedt GEEN Opleiding Toerisme aan
NHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
Laudius biedt GEEN Opleiding Toerisme aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Toerisme?

Houd je van reizen en geef je graag anderen de kans om de wereld te ontdekken? Dan is de thuisopleiding Toerisme iets voor jou. Met deze opleiding leer je alles over de toeristische sector en ga je aan de slag als Toerist Manager of als adviseur in de toeristische sector.

Met de thuisopleiding HBO Toerisme wordt jij dé specialist op het gebied van reizen en de bijbehorende diensten. Je leert waar de wensen van je klanten liggen en hoe je hier aan moet voldoen. Liggen ze het liefst weken op een prachtig wit strand of willen ze cultuur snuiven? Je ontwikkelt je eigen visie en weet je hierin constant verder te ontwikkelen.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Toerisme?

Kennis van de toeristische sector, veel ervaring in het buitenland en het kunnen luisteren naar de wensen van je klanten zijn van groot belang als je in de toeristische sector aan de slag gaat. Een thuisopleiding Toerisme geeft je hiervoor een goede basis. Na de opleiding weet je namelijk alles over:

  • De toeristische sector in Nederland en het buitenland
  • Reizen, bestemmingen en het samenstellen van reispakketten
  • De economie, marketing en verschillende boekingssystemen
  • De risico’s op reis: EHBO, reisverzekeringen en de zorg op de vakantiebestemming
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Toerisme?

Na succesvolle afronding van de opleiding Toerisme, kun je in de toeristische sector aan de slag gaan als toerisme manager of toerisme adviseur. Je kan gaan werken voor een grote reisorganisatie, bij luchtvaartmaatschappijen, cruisemaatschappijen en themaparken. Ook kun je gaan werken bij overheidsinstellingen, bij een camping, een bungalowpark of als reisbegeleider.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Toerisme?
  • Recreatie
  • Animatie

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Toerisme volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Werken in toerisme betekent: onder de mensen zijn. Ik had als bijbaan al op een camping gewerkt en werkte tijdens mijn thuisstudie op de friettent in een pretpark. Dan is het juist ook wel prima als je de hele dag met mensen werkt, dat je ’s avonds lekker rustig thuis kunt studeren. Ik kon zo mijn werk en studie prima combineren.”
Joost Maas, Kerkrade

“Ik werk en woon al jaren in Griekenland en denk soms met weemoed terug aan een tweetal jaren geleden waar ik nog bij het LOI die leuke opleiding deed.”
Freek Nagel, Zwolle