HBO Rechten

HBO Rechten

Met de HBO opleiding rechten leer je vakkundig juridische situaties analyseren en beoordelen. Neem als voorbeeld een ramp met een chemiefabriek. Je leert snel wie de verantwoordelijke organisaties zijn, maar ook hoe ze daar op aangesproken kunnen worden. Daarnaast leer je ook wat het betekent voor slachtoffers, overheidsinstanties en eventuele andere betrokkenen. De opleiding rechten bestaat uit veel theorievakken, zoals straf en arbeidsrecht, privaatrecht en bestuursrecht

Begin nu aan je juridische carrière en klik op één van de onderstaande aanbieders.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Rechten

NTI HBO RechtenNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €139,05 p/m
LOI HBO RechtenLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €225,– p/m
NHA Opleiding RechtNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €89,– p/m
Laudius Opleiding Recht BasiskennisLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €33,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Rechten?

Tijdens de opleiding HBO Rechten leer je alle beroepsvaardigheden die je nodig hebt in jouw carrière. Het is dan ook een praktijkgerichte opleiding. Alle opgedane theoretische kennis leer je toepassen op praktijkzaken die je in opdracht van je studie thuis kan doen. Zo leer je snel analytisch denken en altijd oplossingsgericht te werk gaan met je opgedane kennis en het wetboek. Bovendien bereidt de opleiding rechten je ook voor als je advocaat wilt worden. De basis die je opdoet met HBO rechten is er uitstekend geschikt voor om door te stromen naar de masteropleiding rechten.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Rechten?

 • Je hebt goede kennis van Nederlands Recht en Internationaal Recht.
 • Je hebt basale Kennis van alle facetten van het recht: woonrecht, familierecht, ondernemingsrecht, fiscaal recht, handelsrecht enzovoort.
 • Je hebt kennis van rechtspraktijk, jurisprudentie en bekende rechtszaken.
 • Je kunt het recht toepassen in verschillende omgevingen: rechtbank, advocatenkantoor, kantonrecht en het hoger gerechtshof.
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Rechten?

Na succesvolle afronding van de thuisopleiding HBO Rechten, kun je aan de slag als:

 • Juridisch medewerker
 • Jurist
 • Juridisch coordinator
 • Juridisch adviseur

Deze functies kun je onder andere vervullen bij een advocatenkantoor, een notariskantoor, de overheid, het openbaar ministerie, accountants- en belastingadvieskantoren en het bank- en verzekeringswezen.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Rechten?

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Rechten volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Ik kwam op Thuis-Opleiding terecht en werd getrokken door de homepagina advertentie over de opleiding rechten: iedereen heeft recht op het recht. Een slogan die ook bij de opleiding van het NTI terugkwam; een van de vele basisbegrippen die ze je aanleren, een grondhouding waar ik nu nog steeds elke dag iets aan heb”
Joost Meerssen, Nijmegen

“Ik heb alle vakken in 2 jaar af kunnen ronden en dat was me bij een normale opleider niet gelukt. Terwijl ik nu over hetzelfde papiertje beschik. Zo kan het dus ook, dank LOI!”
Otto Nagel, Zwolle