HBO Psychologie

HBO Psychologie

Psychologie is een academische wetenschap, gericht op het gedrag van de (innerlijke) mens. Dat wil zeggen dat psychologie in de meeste gevallen een wetenschappelijke methode gebruikt om het innerlijke leven en gedrag van de mens te begrijpen, te beïnvloeden en te veranderen waar nodig. Samen met inzichten uit andere sociale wetenschappen, wordt getracht om het doen en laten van de mens te analyseren. Een HBO opleiding Psychologie is het beste begin voor mensen die graag met mensen willen werken en hun beweegredenen interessant vinden.

Verandering begint bij jezelf, dus neem nu de stap om de thuisopleiding HBO Psychologie te gaan volgen! Start met de opleiding door op één van onderstaande aanbieders te klikken.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Psychologie

NTI HBO Toegepaste PsychologieNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €139,05 p/m
LOI HBO Toegepaste PsychologieLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €179,– p/m
NHA HBO Inleiding in de Psychologie
NHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€89,– p/m
Laudius Opleiding Basiskennis PsychologieLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €38,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Psychologie?

De HBO opleiding psychologie leert je om menselijk gedrag te analyseren en te manipuleren door middel van wetenschappelijke methoden. Het doel hierbij is om mensen te helpen bij hun moeilijkheden. Maar ook het onderzoeken van gedrags- en omgangsproblemen kunnen onderdeel van de opleiding zijn. 

Tijdens de opleiding leer je om de menselijke psyche te doorgronden. Je wilt weten wat mensen beweegt om te doen wat ze doen. Waarom is verandering vaak zo moeilijk? Hoe werken groepsprocessen precies? Waarom denken mensen zoals ze denken? Dat zijn allemaal vragen waar je bij de thuisopleiding HBO Psychologie mee aan de slag gaat.

In de praktijk ga je hiermee aan de slag om mensen te helpen bij mentale problemen, hen inzichten te bieden en hen handvaten te geven waarmee hun leven in positieve zin verandert. Ook wordt de psychologie op andere gebieden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan grote veranderingen binnen een bedrijf of binnen een gemeente. De inzichten van de psychologie kunnen ook hierbij helpen.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Psychologie?

Na afloop van een thuisopleiding Psychologie heb je voldoende kennis van de menselijke psyche, de problemen die kunnen ontstaan en de passende behandelmethodes. Je kunt onderzoek doen naar het omgaan met veranderingen, het verloop van groepsprocessen en andere gebieden binnen de psychologie. Na de cursus ken je:

  • De sociale psychologie en gedragspsychologie
  • Het gedrag van groepen, organisaties, individuen, groeperingen en ondernemingen
  • De menselijke geest, de filosofie van de geest en de bijbehorende begrippen
  • De geschiedenis van de psychologie en al haar stromingen, zoals de Freudiaanse psychologie
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Psychologie?

Het meest voor de hand liggende beroep is die van psycholoog. Als psycholoog heb je gesprekken met mensen die mentale problemen hebben. Je analyseert de problemen en stelt een behandelplan op. Zo help je ze om hun leven te verbeteren. Ook kun je aan de slag als onderzoeker. Je observeert, analyseert en ontwikkelt zo bijvoorbeeld nieuwe behandelmethoden.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Psychologie?
  • Toegepaste psychologie
  • Sociologie

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Psychologie volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Prima opleiding gevolgd via het LOI, nu afgestudeerd psycholoog en meteen werk gevonden. Niemand vroeg op mijn CV waarom ik voor het LOI had gestudeerd, je merkt dat de acceptatie is toegenomen en terecht denk ik.”
Loes de Wit, Amsterdam

“Ik vond het moeilijk mijn eigen studietempo te bepalen. Als psycholoog kun je prima het leven van anderen ‘sturen’ door op gedrag in te spelen, maar mijn eigen studiegedrag liet nog wel eens te wensen over. Wat dat betreft is een thuis opleiding niet het beste geweest voor mij. Maar voor het NTI geen kwaad woord want aan hen lag het niet dat ik er 5 jaar over heb gedaan. Integendeel, mijn persoonlijke mentor stuurde me elke week een ‘kom op, blijf studeren!’ bericht. Ik onderhoud nog steeds contact met hem.”
Frans Taveerne, Utrecht