HBO Vastgoed en makelaardij

HBO Vastgoed en Makelaardij

Zit onderhandelen in je genen? Vind je het leuk om te bemiddelen en zie jij jezelf dat mooie huis verkopen aan de juiste persoon? Verdiep je dan eens in de opleiding HBO Vastgoed en Makelaardij. Je bent de onmisbare schakel tussen de kopende en verkopende partij van vastgoed. Waar vastgoed wordt (ver)kocht zijn vaak een of meerdere makelaars betrokken die assisteren bij de onderhandelingen. De makelaar is de expert binnen de branche, heeft kennis van de woningmarkt en weet objecten op waarde te schatten.

Stap nu in de vastgoedwereld door op één van de onderstaande aanbieders te klikken en volg de opleiding HBO Vastgoed en Makelaardij vanuit huis!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Vastgoed en Makelaardij

NTI HBO Bedrijfskunde MER – MakelaardijNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €154,90 p/m
LOI Opleiding Makelaar-Taxateur O.Z.
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€33,– p/m
NHA Opleiding MakelaarNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €32,50 p/m
Laudius Opleiding Makelaar-Taxateur O.Z. Laudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen    €38,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Vastgoed en Makelaardij?

De opleiding HBO Vastgoed en Makelaardij is opgedeeld in een propedeuse en een hoofdfase. Tijdens de propedeuse leer je algemene vaardigheden, waaronder onderzoeksvaardigheden, te beheersen en volg je een aantal inleidende vakken. Deze inleidende vakken hebben betrekking op economie, administratie en financiële rapportages.

Gedurende de hoofdfase ga je je verder verdiepen. Wanneer je vastgoed gaat verkopen is het belangrijk goed te kunnen taxeren. In deze fase van de opleiding leer je meer over taxeren, financieren, projectmanagement en projectontwikkeling. Ook niet onbelangrijk zijn goede sociale vaardigheden en een verkoop- en onderhandelaarsgeest. De onderdelen communicatie, marketing en leidinggeven zijn dan ook zeker een belangrijke factor binnen deze studie. De opleiding wordt tevens gevormd door een juridisch gedeelte waarin onder andere familierecht, erfrecht, vermogensrecht en ondernemingsrecht voorbij zullen komen.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Vastgoed en Makelaardij?

  • Je hebt kennis van de vastgoedbranche/vastgoedsector.
  • Je hebt kennis van het makelaardijschap (makelaarswezen) met alle aspecten die hierbij komen kijken.
  • Je hebt kennis van de woningmarkt, huur en koop, bedrijfspanden en winkels/detailhandel.
  • Je beschikt over basiskennis van de economie en het recht en daarnaast beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift.
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Vastgoed en Makelaardij?

Het bachelordiploma HBO Vastgoed en Makelaardij biedt vele mogelijkheden binnen de overheid alsook het particulier bedrijfsleven. Met de opleiding Vastgoed en Makelaardij kan je onder andere aan de slag als makelaar, taxateur of vastgoedbelegger, maar je kan er tevens voor kiezen om je werkveld te verruimen.

Je wordt bij deze studie opgeleid tot een vastgoeddeskundige die zich kan verdiepen in verschillende managementfuncties. Denk aan werken als project- of ontwikkelmanager, portfoliomanager of vastgoedmanager bij bijvoorbeeld een gemeente.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Vastgoed en Makelaardij?

Zoek je toch net iets anders? Verdiep je dan eens in een opleiding Bouwkunde of Facility Management.

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Vastgoed en Makelaardij volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Ik kwam op Thuis-Opleiding terecht en werd getrokken door de homepagina advertentie over de opleiding over vastgoed en makelaardij: ik koos uiteindelijk voor het NTI en dat is me prima bevallen”
Rolf Hartz, Nijmegen

“Ik heb alle vakken in 2 jaar af kunnen ronden en dat was me bij een normale opleider niet gelukt. Terwijl ik nu over hetzelfde papiertje beschik. Zo kan het dus ook, dank LOI!”
Trijntje de Wit, Utrecht