HBO bouwkunde

HBO Bouwkunde

Als bouwkundig Ingenieur bruis je van de creatieve ontwerpen en ideeën. Je bent visueel ingesteld en weet heel goed welke technische mogelijkheden je hebt om jouw visie tot uitvoering te brengen. Ook ben je als bouwkundig ingenieur op de hoogte van de verschillende materialen en hoe deze toegepast kunnen worden. Met de HBO Studie Bouwkunde leer je hoe je verschillende bouwtechnieken en materialen inzet om nieuwbouw te realiseren en te moderniseren.

Klik nu op één van de onderstaande aanbieders en bouw aan je eigen toekomst met de HBO opleiding Bouwkunde.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Bouwkunde

NTI HBO Bouwkunde
NTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€199,50 p/m
LOI biedt GEEN Opleiding Bouwkunde aan
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
NHA Opleiding BouwkundeNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €23,00 p/m
Laudius Opleiding BouwkundeLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen    €37,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Bouwkunde?

Tijdens de opleiding HBO Bouwkunde, leer je in theorie en praktijk over verschillende aspecten van de bouwkunde. Hierbij kun je denken aan bouwkunst, toegepaste mechanica en constructieleer, onderbouw- en bovenbouwconstructie. Veiligheid staat centraal tijdens deze studie: de focus ligt op het ontwerpen van veilige, duurzame gebouwen en constructies. Naast het berekenen van diverse bouwelementen en constructies leer je ook de gevolgen van bepaalde materiaalkeuzes. Daarnaast wordt er tijdens de opleiding aandacht besteed aan de actuele ontwikkelingen binnen het werkveld, de maatschappelijke behoeftes en ruimtelijke ordening. Je ontwikkelt je visuele inzicht, rekenvaardigheden en technische bekwaamheid.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Bouwkunde?

  • Je hebt kennis over installatie- en bouwfysica, bouwmaterialen en -technieken
  • Je kunt technisch tekenenen (teken- en constructieprogramma’s)
  • Je hebt bouwkundige kennis die ingenieur-waardig is
  • Je kunt onderscheid maken in de verschillende aspecten van de bouw: werktuigbouwkunde, civiele bouwkunde en architectuur
  • Je weet invulling te geven aan de huidige trends, ontwikkelingen en behoeftes van de maatschappij wat betreft ruimtelijke ordening en vormgeving.
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Bouwkunde?

Na het volgen van een HBO Studie Bouwkunde ben je veelzijdig inzetbaar op de arbeidsmarkt. Je bent gespecialiseerd in het vormgeven en realiseren van gebouwen en constructies. Verschillende arbeidsperspectieven na deze studie zijn bijvoorbeeld: bouwkundig tekenaar, technisch ontwerper, projectontwikkelaar en assistent-uitvoerder. Ook zou je kunnen gaan werken bij architectenbureau’s, aannemers of ingenieurs.

Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Bouwkunde?

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Bouwkunde volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“De opleiding bouwkunde is geen gemakkelijke. Maar bij het LOI staan vakdocenten je via het internet altijd te hulp en met het lesmateriaal was qua duidelijkheid en uitleg niets mis.”
Rits Meester, Den Bosch

“Klasse, dat is het woord wat het eerste in mij opkomt als ik terugdenk aan de studietijd bij het NTI. Ze begrijpen daar precies waar het om draait in je studie: persoonlijke begeleiding, de student zelf de tijd in laten delen en geen absurd collegegeld vragen.”
Imke Maetsma, Sneek