HBO Sportmanagement

HBO Sportmanagement

Wil jij een baan waarbij je nadenken over verbeteringen kunt combineren met actief bezig zijn? Wil jij aan de slag als manager in de sport? Dan is deze opleiding geschikt voor jou! Je leert alles over de sportbranche en ontwikkelt je management- en adviesvaardigheden. Je leert ook welke rol sport speelt in levensstijl en cultuur. Lees hieronder wat je nog meer leert bij de opleiding HBO Bachelor Sportmanagement.

Stap nu in de sportwereld door op één van de onderstaande aanbieders te klikken.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Sportmanagement

NTI HBO Sportmanagement
NTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€179,– p/m
LOI Opleiding Sportmanagement
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
 €105,– p/m
NHA biedt GEEN Opleiding Sportmanagement aan
NHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
Laudius Opleiding SportmanagementLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €37,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Sportmanagement?

Het eerste jaar is een kennismaking met basisvaardigheden over managen, projecten doen en communicatie van en binnen bedrijven. Je leert over organisaties, sport als onderdeel van de levensstijl en sport als onderdeel van cultuur. Daarnaast maak je een portfolio en doe je een eindopdracht.

In het tweede jaar ga je je verder verdiepen in sportbeleid en het ontwikkelen van strategieën op het gebied van sport. Je leert ook hoe je sportmarketing toepast en hoe je sporten stimuleert bij anderen. Je maakt opnieuw een portfolio en doet een eindopdracht.

In het derde en vierde jaar verdiep je je in innovatie in de sport en ontwikkel je adviesvaardigheden. Je gaat kiezen voor de specialisatie sportpsychologie of ondernemerschap. Voor je specialisatie maak je een portfolio. Aan het einde van het vierde jaar rond je je opleiding af met een scriptie, waarbij je begeleid wordt door een specialist op het gebied van management in de sportbranche.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Sportmanagement?

 • Je weet hoe management werkt en hoe je projecten doet.
 • Je weet hoe bedrijven werken en hoe de communicatie in en van bedrijven werkt.
 • Je begrijpt welke rol sport speelt binnen cultuur en levensstijl
 • Je kunt sportbeleid en -strategieën bedenken en toepassen
 • Je kunt sportmarketing toepassen en andere stimuleren te gaan sporten
 • Je kunt nieuwe innovaties op het gebied van sport bedenken
 • Je kunt anderen adviseren op het gebied van sporten
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Sportmanagement?

Met deze opleiding kun je op managementniveau aan het werk in de sportbranche. Zo kun je organisator worden van sportevenementen, sportmanager of sportmakelaar. Je kunt bij een sportbond, sportvereniging- of -organisatie of bij een gemeente gaan werken.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Sportmanagement?
 • Wil je een kortere cursus doen op het gebied van gezondheid? Dan kun je ook kiezen voor de cursus Arbeid en gezondheid, waarbij je binnen 6 maanden leert over psychologie van de gezondheid van werknemers en hoe gezondheidsklachten binnen bedrijven te voorkomen zijn.
 • Wil je in 3 of 6 maanden leren hoe je gezonder kunt leven, zodat je fitter wordt? Dan kun je kiezen voor de cursus Gezond en fit.

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!