HBO Bedrijfskundige Informatica

HBO Bedrijfskundige Informatica

Bedrijfskundige informatica is een mix tussen bedrijfskunde en informatica. Als bedrijfskundige informatiespecialist verbeter je met je kennis van bedrijfskunde en informatica processen en systemen binnen een bedrijf. Wil jij alles leren over het verbeteren van bedrijfsprocessen en informatiesystemen? En wil je een relatie kunnen leggen tussen gebruikers, management, technisch ontwerpers en beheerders? Dan is de hbo-opleiding Bedrijfskundige Informatie, ook wel Business IT & Management genoemd, iets voor jou!

Zet een stap in de goede richting van Bedrijfskundige Informatie. Klik op één van de onderstaande aanbieders en begin vandaag nog met je opleiding.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Bedrijfskundige Informatica

NTI HBO Business IT & ManagementNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €159,– p/m
LOI HBO Bedrijfskundige InformaticaLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €179,– p/m
NHA biedt GEEN HBO Bedrijfskundige Informatica aanNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
Laudius biedt GEEN Opleiding Bedrijfskundige Informatica aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Bedrijfskundige Informatica?

Tijdens de opleiding Bedrijfskundige Informatica, verdiep je je in hoe bedrijfsprocessen werken en hoe je deze met de juiste ICT kunt optimaliseren. Je leert welke applicaties er zijn, hoe ICT-infrastructuur werkt, welke informatiesystemen er zijn en hoe je deze gebruiksvriendelijk ontwikkelt. Ook leer je welke rol ICT speelt in het opstellen van een ondernemingsplan. Daarnaast leer je over de financiële kant van ICT, de marketing, inkoop en verkoop van ICT, en hoe je ICT-middelen kunt blijven verbeteren, zodat ze duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. Ook leer je over de juridische aspecten van ICT, welke risico’s er aan systemen verbonden zijn en hoe je systemen beveiligt.

Tijdens je opleiding ga je aan de slag met het ontwerpen en ontwikkelen van systemen en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van netwerkbeheer. Daarnaast ontwikkel je jouw persoonlijke vaardigheden. Zo leer je hoe je effectief kunt communiceren en projectmatig kunt samenwerken met bijvoorbeeld collega’s en klanten. Je leert hoe je onderzoek kunt doen en hoe je producten en diensten plant. Daarnaast ontwikkel je je vaardigheden op het gebied van adviseren, management en leiddinggeven.

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met praktijkopdrachten voor het maken van een portfolio. Je volgt ook verschillende praktijkbijeenkomsten, waarin een expert uit het vakgebied uitleg geeft. Verder loop je stage, waarbij je leert je kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Bedrijfskundige Informatica?

 • Je weet welke bedrijfsprocessen er zijn en welke rol de ICT hierin speelt.
 • Je kent diverse applicaties en informatiesystemen en kunt hiermee werken.
 • Je hebt kennis van netwerkbeheer.
 • Je kunt zelfstandig op een duurzame en gebruiksvriendelijke manier ICT ontwerpen en ontwikkelen.
 • Je hebt kennis over financiën, marketing, inkoop en verkoop van ICT.
 • Je kent het juridische aspect en de risico’s van ICT en kunt ICT goed beveiligen.
 • Je kunt onderzoek doen en planningen maken.
 • Je kunt goed communiceren, samenwerken, adviseren en leidinggeven.
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Bedrijfskundige Informatica?

Na de opleiding Bedrijfskundige Informatica kun je in een ICT-functie aan de slag waarbij je informatiesystemen gaat implementeren en beheren, bedrijfsprocessen gaat analyseren en bijdraagt aan organisatieveranderingen -en verbeteringen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan als bedrijfskundig informaticus, functioneel beheerder van applicaties en informatiesystemen, applicatieontwikkelaar, informatieanalist, consultant of ICT-manager. Je kunt gaan werken bij bijvoorbeeld ICT- en organisatieadviesbureaus, softwareontwikkelbedrijven, accountskantoren, banken, verzekeringsmaatschappijen, gemeenten en andere overheidsinstellingen.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Bedrijfskundige Informatica?

Er zijn verschillende opleidingen te volgen die vergelijkbaar zijn met HBO Bedrijfskundige Informatie. Zo kun je bij de NTI ook de HBO Bachelor Informatica of het korte HBO-programma Systeemontwikkeling volgen. Bij de LOI kun je ook de HBO-bachelor Informatica of de HBO-bachelor Communication and Multimedia Design volgen.

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Bedrijfskundige Informatica volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Ik twijfelde lange tijd of ik een hbo opleiding bedrijfskundige informatica via de Hogeschool van Amsterdam wilde volgen. Wat me tegen stond was het collegegeld en de lange studietijd. Nu, bij het LOI, bepaal ik mijn eigen tempo en ik sta er straks net zo voor als medestudenten die hetzelfde diploma wacht als ik.
Peter Vervoort, Amsterdam

“Via het LOI kon ik een thuis studie hbo bedrijfskundige informatica doen en die is mij prima bevallen. De studielast is best zwaar en hoog maar omdat je thuis zelf je tijd in kunt plannen is dat eigenlijk geen probleem.”
Michael Kind, Alkmaar