HBO Bedrijfskunde

HBO Bedrijfskunde

Bedrijfskunde is een vakgebied dat gericht is op bedrijfsorganisatie en marktomgeving. Een bedrijfskundige is gespecialiseerd in de praktische aspecten waarmee een bedrijf te maken heeft, zoals economie, psychologie en sociologie. De hbo-opleiding bedrijfskunde is een studie waarbij je leert hoe je projecten en processen binnen een bedrijf in goede banen leidt en welke passende strategieën je daarbij hanteert. Natuurlijk is deze studie thuis te volgen, waardoor je zelf kunt bepalen wanneer je studeert.

Bekijk hieronder bij welke onderwijsinstellingen je terecht kan voor de opleiding Bedrijfskunde en zet vandaag nog de eerste stap naar het bedrijfsleven!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Bedrijfskunde

NTI HBO Bedrijfskunde MERNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €154,90 p/m
LOI HBO Bedrijfskunde
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€225,– p/m
NHA Opleiding Bedrijfskunde met ManagementNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €59,50 p/m
Laudius biedt GEEN Opleiding Bedrijfskunde aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Bedrijfskunde?

Bij de opleiding Bedrijfskunde begin je met het opdoen van basiskennis over (bedrijfs)communicatie, rapporteren, management, ondernemen, advies geven en werken in projecten. Ook leer je een ondernemings- en afdelingsplan op te stellen. Daarna verdiep je je in bedrijfskundige vraagstukken op bijvoorbeeld het gebied van productie, financiën of personeel. Je leert hoe je strategisch management toepast, logistieke processen maakt, wat kwaliteitsmanagement inhoudt en hoe bedrijven zich kunnen blijven ontwikkelen.

Op het gebied van management en organisatie leer je hoe ondernemingen georganiseerd kunnen worden. Zo leer je planningen te maken en ga je in op het besluitvormingsproces. Je leert hoe je beleid maakt en processen inricht op het gebied van productie, personeel en conflicthantering. Ook leer je omgaan met omgevingsontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld klanten, leveranciers, partners en concurrenten, maar ook veranderingen in wet- en regelgeving. Hiervoor doe je tevens juridische kennis en rechtskennis op.

Verder leer je over bedrijfseconomie waarbij je kostenberekeningen maakt en rapporteert, samenwerkingsvormen tussen ondernemingen bekijkt en leert over fusies en overnames. Op het gebied van commerciële economie leer je marketingplannen en -strategieën te maken en uit te voeren, marketingvraagstukken op te lossen en marktonderzoek te doen. Bij het organiseren van bedrijfsprocessen is de inzet van verschillende soorten informatiesystemen van groot belang. Je doet daarom kennis op over informatica: je leert waarom informatiesystemen nodig zijn, welke soorten er zijn. Ook leer je hoe deze in kunt richten zodat verschillende bedrijfsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden.

Tijdens je opleiding ben je niet alleen bezig met theoriekennis opdoen. Je gaat ook in de praktijk aan de slag met wat je geleerd hebt. Zo zijn er als je bij de NTI studeert, verschillende praktijkbijeenkomsten over financieel management, bedrijfskundige processen, leiderschap en e-business. Daarnaast volg je bij de NTI een aantal webinars, waarbij moeilijke vraagstukken over management, recht, marketing en internationale business online worden uitgelegd. Tijdens je opleiding loop je stage bij een door jou uitgekozen bedrijf op bijvoorbeeld een financiële of logistieke afdeling, of bij een afdeling marketing of personeelszaken. Zo ontwikkel je ook je vaardigheden op het gebied van leidinggeven en adviseren.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Bedrijfskunde?

  • Je hebt kennis over de manier waarop bedrijfsprocessen verlopen en je kunt deze processen analyseren en verbeteren
  • Je hebt kennis op het gebied van management, organisatie, ondernemen, adviseren, productieprocessen, financiële economie, personeelsbeleid, logistieke processen, besluitvorming, conflicthantering, verandermanagement, juridische zaken en recht, bedrijfseconomie, marketing, informatica en leiderschap
  • Je hebt goede kennis van bedrijfskundige administratie, bedrijfskundig boekhouden en financiële planning
  • Je kunt door het inzetten van je kennis en het verzamelen van gegevens adviesrapporten schrijven die organisaties helpen om veranderingen en verbeteringen door te voeren.
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Bedrijfskunde?

Na succesvolle afronding van de opleiding HBO Bedrijfskunde, kun je je kennis inzetten in diverse adviserende functies en managementfuncties. Zo kun je manager worden van bijvoorbeeld de afdeling HRM, Financiën, Marketing, Planning, Kwaliteit of Productie. Je kunt ook aan de slag gaan als projectleider, beleidsmedewerker, adviseur, procesmanager, coördinator, teamleider of vestigingsmanager. Je kunt zowel bij een profit- als non-profitorganisatie gaan werken.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Bedrijfskunde?

Bij verschillende onderwijsinstellingen kun je kiezen voor diverse (korte) opleidingen op het gebied van management en organisatie. Bij de NTI kun je ook de HBO Bachelor Technische bedrijfskunde volgen, de HBO Bachelor Human Resource Management of de HBO Bachelor Logistiek en Economie. Bij de LOI kun je de HBO-bachelor Management, Economie en Recht en de HBO ICT – Management en advies volgen. Bij de NHA kun je kiezen voor de opleidingen Bedrijfsorganisatie en Hoger management.

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Bedrijfskunde volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Ik twijfelde lange tijd of ik een hbo opleiding via Avans of de Fontys wilde volgen. Wat me tegen stond was het hoge collegegeld en de lange studietijd. Nu, bij het NTI, kan ik alles in mijn eigen tempo doen en heb ik aan het einde van de rit hetzelfde diploma.
Driekus Witteveen, Amersfoort

“Via het LOI kon ik een thuis studie hbo bedrijfskunde doen en die is mij prima bevallen. Het belangrijkste vond ik dat ik veel tijd bespaarde doordat ik niet continu naar school hoefde te gaan, en mijn diploma kreeg ik direct na afloop thuisgestuurd. Geen vreselijke administratieperikelen zoals je die wel eens bij inholland of de Fontys hoort.”
Hilde Bing, Utrecht