HBO Eventmanagement

HBO Eventmanagement

Ben jij iemand die graag de touwtjes in handen heeft, goed overzicht kan bewaren en alles tot in de puntjes plant? Dan is de opleiding Eventmanagement jou op het lijf geschreven! Er komt veel kijken bij het bedenken en organiseren van een succesvol evenement. Een groot evenement organiseren, zoals een beurs of een concert, vergt gedegen kennis, inzicht en een harde werkmentaliteit. Bij deze opleiding leer je creatieve concepten bedenken, deze tot stand te brengen, en alle zaken eromheen te regelen. Als event- en projectmanager ben je letterlijk van alle markten thuis. Een eventmanager heeft alles onder controle en is in staat om zijn hoofd koel te houden.

Spreekt dit je aan? Onderneem dan nu de stap om alles te leren over eventmanagement. Klik op één van de HBO thuis studies hieronder en zet vandaag de eerste stap naar het dynamische vak van de evenmanager.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Eventmanagement

NTI Opleiding Evenementen-organisatieNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €59,50 p/m
LOI HBO Bachelor ManagementLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €179,– p/m
NHA Opleiding Evenementen organisatorNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €49,50 p/m
Laudius Opleiding Evenementen organisatorLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €37,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Eventmanagement?

Eventmanagement is een opleiding waarbij je leert verschillende doelgroepen te onderscheiden en aan te spreken. Voor elk evenement kun je een creatief ontwerp bedenken en dit in een marketingplan gieten. Je leert hoe je een begroting en een offerte opstelt, de marketing rondom een evenement organiseert en hoe je personeel inhuurt en aanstuurt. Communicatie en sociale vaardigheden zijn bij deze opleiding centrale onderwerpen. Bovenal krijg je hele praktische vaardigheden aangereikt, zodat je beurzen, diners, benefieten, festivals, netwerkbijeenkomsten en feesten van A tot Z kan regelen.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Eventmanagement?

 • Je hebt gedegen kennis over financiën, sales en sponsoren
 • Je weet hoe je personeelskrachten moet inhuren en detacheren
 • Je kunt personeel aansturen: leiding geven, structuur aanbrengen en managen van eventmanagers
 • Het opstellen van een concept, hoe je een evenement als een merk kan branden
 • Je bent thuis in de eventmarketing: inhuren van artiesten, online en offline marketing, kaartverkoop en vormgeving/enscenering.
 • Je hebt kennis van het vestigingsbeleid: het vinden van een geschikte locatie en overeenstemming vinden met gemeentes, overheden en andere externen.
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Eventmanagement?

Met een opleiding Eventmanagement kun je aan de slag bij vele communicatie- en organisatieafdelingen van bedrijven. Het is een jonge bedrijfstak waarin ook veel eigen ondernemingen tot bloei komen. Zo kun je bijvoorbeeld zelfstandig bedrijfsevenementen, festivals, vrijgezellenfeesten of workshops gaan organiseren. Bij bedrijven en andere organisaties is er ook veel vraag naar project- en eventmanagers die stressbestendig zijn en zelfstandig een geheel evenement kunnen organiseren. Je kunt werken in de kunst- en cultuursector bij culturele evenementen, festivals, literaire bijeenkomsten en muziekpodia. Ook in de bedrijfstak is er veel vraag naar organisators van netwerkborrels, congressen en seminars. Kortom: met de opleiding HBO Eventmanagement heb je een breed en boeiend toekomstperspectief!

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Eventmanagement?
 • HBO Bedrijfskundig Projectmanagement
 • HBO Communicatie en Organisatie
 • HBO Hospitality Management
 • HBO Public Relations en Mediarelaties
 • HBO Sportmanagement

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Eventmanagement volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Deze opleiding volgde ik via het NTI en ik heb prima ervaringen met de 2 jaar waarin ik het programma gevolgd hebt. Ik zou het niet weten waarom mensen voor een generieke opleider als Fontys of HVA zouden moeten kiezen als het ook zo kan.”
Ursula Matsveld, Apeldoorn

“Uitstekend leermateriaal en afstandsonderwijs kwaliteit bij het LOI gekregen bij mijn opleiding event management. Kan echt alleen maar positief zijn.”
Rens de Vree, Goes