HBO Communicatie

HBO Communicatie

Communicatie is een breed begrip en is van toepassing op elk aspect van het dagelijks leven. Tijdens de opleiding Communicatie leer je echter specifiek het belang van goede communicatie in het bedrijfsleven. Hoe zorg je ervoor dat de communicatie zo efficiënt en effectief mogelijk verloopt? Dit betreft zowel interne als externe communicatie. Hoe verloopt de communicatie binnen het bedrijf en hoe communiceert het bedrijf met zijn klanten? En welk medium is het meest geschikt om een bepaalde boodschap effectief over te brengen? Dit zijn essentiële vragen waarop jij antwoord leert te geven tijdens het volgen van de opleiding HBO Communicatie. Deze opleiding geeft je een brede basis om in zeer diverse beroepsgroepen aan het werk te kunnen.

Wil jij alles leren over communicatie? Klik dan bij één van de HBO thuisstudies hieronder en zet vandaag nog de eerste stap naar een communicatiecarrière.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Communicatie

NTI HBO NIMA A CommunicatieNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €22,50 p/m
LOI HBO NIMA Communicatie ALOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €55,– p/m
NHA biedt GEEN HBO NIMA Communicatie A aan
NHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
Laudius Opleiding NIMA Communicatie ALaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €37,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Communicatie?

Bij de opleiding Communicatie leer je met een originele blik te kijken naar communicatievraagstukken van bedrijven en organisaties. Het is een opleiding waarbij veel creativiteit en inventiviteit komt kijken: je leert om creatieve concepten te bedenken om mensen te bereiken ,en je leert welke media je hiervoor kunt gebruiken. Communicatie is constant in ontwikkeling dankzij het internet, Social Media en Digital Design. Hiervoor leer jij de content te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van relevante teksten, het opzetten van campagnes, het organiseren van events en het ontwikkelen van strategieën. De uitdaging ligt in het verkennen van alle mogelijkheden binnen de communicatie en het vinden van meest effectieve benadering hierin.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Communicatie?

  • Je hebt kennis over menselijke communicatie: communicatie naar groepen en tussen individuen.
  • Je hebt kennis van taal, gesprekstechnieken en beïnvloeding met communicatie
  • Je hebt kennis van verschillende communicatietechnieken: verbaal en non-verbaal, algemene en specifieke communicatie. Hierbij komt ook veel bedrijfscommunicatie kijken
  • Je bent je bewust van het belang en gebruik van media bij communicatie. Je leert over mediatheorie, doelgroepen, online communicatie (Social Media en internet) en offline communicatie (krant, tv)
  • Je hebt uitgebreide kennis over sociale, politieke en maatschappelijke communicatievormen
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Communicatie?

Net als de opleiding Communicatie zelf zijn de arbeidsmogelijkheden erg divers. Zo kun je aan de slag als communicatieadviseur, content creator, event planner, PR manager of reclame coördinator. Dankzij je brede kennis en creatieve instelling, ben je in staat om voor verschillende bedrijven of in de non-profit sector een communicatiebeleid op te stellen en door te voeren.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Communicatie?

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Communicatie volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Er is op dit moment weinig werk in communicatie te vinden. In dat opzicht heeft de studie communicatie bij het LOI me weinig gebracht. Maar dat is niet de schuld van het LOI maar van de arbeidsmarkt. Want ook al werk ik nu in een andere richting, ik profiteer dagelijks van de opgedane inzichten. Communicatie vindt namelijk niet alleen plaats op het werk, maar ook daarbuiten.”
Renate Verhoef, Utrecht

“De opleiding communicatie bij het NTI viel bij mij heel erg mee. Ik heb best even getwijfeld voordat ik de studie aanschafte omdat je toch wel van veel mensen hoort dat thuisstudie aanbieders niet hetzelfde kunnen leveren als de ouderwetse hogescholen. Ik heb daar echter niets van gemerkt en ben heel content met de wijze waarop ik ben begeleid en hoe ik in eigen tempo alles heb kunnen afronden.”
Rick Klaver, Schiedam