HBO Commerciële Economie

HBO Commerciële Economie

Wil jij graag jouw economische inzichten in de praktijk brengen? Dan is de opleiding Commerciële Economie de uitgelezen studie voor jou! De economie draait grotendeels op het kopen en verkopen, en de commerciële kant van de economie richt zich op het positioneren en verkopen van (nieuwe) producten op de markt. Bij deze studie wordt veel aandacht besteed aan de vier P’s van marketing: prijs, plaats, promotie en product. Welke kanalen gebruik je om een product op de markt te zetten en wat zijn de nieuwste ontwikkelingen binnen de marketing? Waarom zijn sommige merken zo sterk en populair, en andere merken niet? Hoe kun je een merk zo succesvol mogelijk aanprijzen? Dit zijn vraagstukken waar de opleiding Commerciële Economie zich voornamelijk mee bezig houdt.

Onderneem nu de stap om alles te leren over Commerciële economie. Klik op één van de HBO thuisopleidingen hieronder om vandaag nog de eerste stap naar het bedrijfsleven te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Commerciële Economie

NTI HBO Commerciële EconomieNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €159,– p/m
LOI HBO Commerciële EconomieLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €239,– p/m
NHA biedt GEEN Opleiding Commerciële Economie aanNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
Laudius biedt GEEN Opleiding Commerciële Economie aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Commerciële Economie?

Bij deze opleiding krijg je zeer praktische handvaten aangereikt om direct aan de slag te kunnen in de wereld van marketing en sales. Door middel van praktijkvoorbeelden gekoppeld aan theorie word je opgeleid tot een allround marketeer. Dit wil zeggen dat jij alle kneepjes van de online-wereld leert kennen, van E-commerce tot SEO en SEA. Daarnaast leer je over branding, consumptiegedrag en hoe je een toegepast marketing- of communicatieplan schrijft voor in het bedrijfsleven. En deze opleiding is uitstekend thuis te volgen, zodat je je eigen tijd kan indelen.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Commerciële Economie?

  • Je hebt inzicht in economie, sales en algemene bedrijfskunde
  • Je hebt praktische vaardigheden op het gebied van online marketing en webdesign (SEO, SEA, Google Adwords en Google Analytics)
  • Je hebt actuele kennis over de digitale trends, E-commerce en Corporate Communication
  • Je weet alles over productmarketing
  • Je weet hoe je een marktonderzoek voert ten behoeve van de bedrijfseconomie
  • Je hebt kennis over (inter)nationale handel, exchange, logistiek en inkoop/verkoop
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Commerciële Economie?

Na het volgen van de opleiding Commerciële Economie heb je een goede basis om aan de slag te gaan voor een ontzettend breed scala aan beroepen. Zo kun je aan de slag als accountmanager, salesmanager of online-marketeer. De Online Business groeit enorm en daarom is er veel werkgelegenheid voor mensen met een Commerciële Economie opleiding. Je kunt bijvoorbeeld ook werken bij online webshops, als communicatieadviseur. Je kunt natuurlijk ook je eigen adviesbureau beginnen.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Commerciële Economie?

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO Commerciële Economie volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Nergens anders zo veel uitgehaald dan aan deze studie commerciële economie bij het NTI. Ik studeerde af met een 8 voor mijn scriptie en werk nu bij Heineken op de marketing afdeling; dit was altijd al mijn droom en het NTI heeft me er zeker bij geholpen.
Jetske Nieuwerwaard, Den Haag

“Via het LOI kon ik een thuis studie hbo commerciële economie doen en die is mij prima bevallen. Ik kan het thuis studeren iedereen aanraden.”
Freek Mens, Den Bosch