cursus Webdesign

Cursus Webdesign

Websites spelen een belangrijke rol in ons leven. We vinden er informatie, contactgegevens en aanbiedingen van webshops. Een goede website is dan ook belangrijk. Een webdesigner is verantwoordelijk voor de grafische presentatie van een website. Denk hierbij aan het ontwerp van de website, de gebruikersinterface, de manier van navigeren en de wijze waarop gegevens worden weergegeven. De webdesigner is dus verantwoordelijk voor alles dat een gebruiker ziet wanneer hij of zij een website bezoekt.

Begin nu aan je webdesign carrière en klik op één van de onderstaande aanbieders.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen Webdesign

NTI Cursus Webdesign NTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €30,95 p/m
LOI Cursus Professional WebdesignerLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €209,– p/m
NHA Cursus WebdesignNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €17,50 p/m
Laudius Cursus Webdesign voor beginnersLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €38,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding Webdesign?

Tijdens de cursus leer je hoe je een goedwerkende, begrijpelijke en gebruiksvriendelijk website kunt maken. Je leert hoe je een website kunt ontwerpen en opmaken en hoe je afbeeldingen, audio- en videomateriaal, tabellen en formulieren in je website kunt verwerken. Je leert welke scripttalen er zijn en hoe je programmeercodes kunt bewerken. Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat je website er op verschillende apparaten, zoals een computer, smartphone en tablet, goed uitziet. Je leert hoe je een website publiceert, onderhoudt en hoe je ervoor zorgt dat hij vindbaar is in verschillende zoekmachines. Hiervoor doe je onder andere kennis op over de werking van internet, webanalytics en online marketing. Verder leer je samen te werken met webontwikkelaars, scripters en grafisch designers. De theoriekennis die je opdoet, breng je in praktijk door aan de slag te gaan met diverse praktijkopdrachten in verschillende programma’s, zoals HTML, CSS, JavaScript en WordPress.

Daarnaast leer je hoe je als webdesigner je eigen onderneming kunt starten. Je leert welke marktvormen er zijn, hoe je reclame maakt voor je bedrijf, hoe je controle houdt over kosten en opbrengsten van je onderneming, hoe je succesvol werknemers in dienst kan nemen, wat hun rechten zijn en je leert welke fiscale regels je moet volgen.

Wat weet je na afloop van een cursus Webdesign?

  • Je kunt een webdesign succesvol ontwerpen en implementeren
  • Je kunt geavanceerde tekeningen en ontwerpen maken in 2d en 3d
  • Je kunt e-design ontwerpen voor zowel offline als online media: brochures, headers, banners, spandoeken enz.
  • Kennis van het software programma Adobe: je kent alle functies en toepassingen
  • Kennis van Dreamweaver en WordPress
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Webdesign?

Na een cursus webdesign kun je aan de slag als webdesigner. Je kunt als zelfstandige werken en zo voor verschillende bedrijven en ZZP’ers websites ontwikkelen. Ook kun je aan de slag gaan voor websites van grote organisaties.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Webdesign?

De voordelen van Thuiscursussen t.o.v. Klassikale Cursussen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding Webdesign volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Met de cursus webdesign bij het NTI heb ik mijzelf een goede dienst bewezen. De aanpak van het NTI is snel, effectief en helder, en mijn leerresultaat daardoor heel erg groot. Ik ben blij dat ik geen volledige hbo opleiding webdesign heb gekozen want nu ben ik met minder tijdsbesteding toch waar ik wilde zijn: een goed geschoolde webdesigner die alle basisprincipes kent.”
Veerle Mansveld, Maastricht

“Soms kom je een thuis cursus tegen die je nooit vergeet. Ik heb er al een paar gevolgd bij het LOI, waaronder een cursus fotografie, maar deze mag echt in de krant. Ik heb zo ontzettend veel geleerd, en dat vanuit het comfort van mijn thuisomgeving. De leermethode bij het LOI vond ik al goed, lekker op je eigen niveau en tempo studeren, dat zal al wel goed. Maar de inhoud van de cursus webdesign overtrof mijn verwachtingen ruimschoots.”
Harm-Jan de Knoop, Helmond