cursus Rekenen

Cursus Rekenen

Heb je ook weleens dat je een op het oog vrij simpele rekensom voorgeschoteld krijgt, en dat je met een twijfelachtig antwoord op de proppen komt? Gênant en onnodig. Een cursus Rekenen kan je helpen om dit soort situaties voortaan te voorkomen. Met deze cursus leer je praktisch en snel te rekenen volgens de nieuwe regels. Wist je bijvoorbeeld dat ‘Meneer Van Dale Wacht Op Antwoord’ tegenwoordig is vervangen door ‘Het Mannetje Won Van De Oude Aap’? Een cursus Rekenen geeft je meer zelfvertrouwen en maakt rekenen leuk.

Werk professioneel en efficiënt met een Cursus Rekenen. Volg bij één van de onderstaande aanbieders een cursus!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen Rekenen

NTI Cursus Rekenen NTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €22,35 p/m
LOI Cursus Wiskunde voor Gevorderden
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€99,– p/m
NHA Cursus RekenenNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €26,– p/m
Laudius Cursus Basiskennis WiskundeLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen    €39,00 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding Rekenen?

Bij een cursus Rekenen leer je snel en kundig rekenen met de nieuwste methodes. Met behulp van deze cursus kom je sneller tot een kloppend antwoord en laat je collega’s, familie en vrienden versteld staan. Of je het nou gebruikt bij het berekenen van de kostprijs, of bij het berekenen het aantal rollen behang dat je nodig hebt: goed kunnen rekenen komt altijd van pas. Snel en kundig kunnen rekenen is dan ook nooit verspilde moeite. We hebben het tenslotte bijna elke dag nodig.

Wat weet je na afloop van een cursus Rekenen?

 • Je kunt succesvol optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen
 • Je hebt geleerd om beter te hoofdrekenen. Je kent de trucjes, ezelsbruggetjes en ‘foefjes’ voor makkelijker en sneller rekenen
 • Je kunt goed omgaan met geld, kassa rekenen en afrekenen, waardoor je klanten sneller kunt helpen in de winkel
 • Je hebt meer zelfvertrouwen als het aankomt op rekenen, hoofdrekenen en rekenspelletjes
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Rekenen?
 • Cassière
 • (Basisschool)docent
 • Verkoper
 • Inkoper
 • Financieel medewerker
Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met de cursus Rekenen?
 • Basiskennis Calculatie

De voordelen van Thuiscursussen t.o.v. Klassikale Cursussen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding Rekenen volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Misschien herken je hetzelfde gevoel, ik had het tenminste heel erg. Overal waar ik kwam en ik moest hoofdrekenen liet ik ander mensen dit, heel subtiel, doen, gewoonweg omdat ik het zelf niet kon. Van buiten merkte niet iedereen het, maar bij mij van binnen zat schaamte. Een huishoudboekje? Geen denken aan, niet mogelijk. Meedoen met een spelletjesshow op de bank? Ik was bang voor elke rekenvraag. Simpel iets narekenen? Kon ik niet. Nu, na de verfrissende cursus bij NTI kan ik basaal rekenen. Precies genoeg om in het dagelijkse leven geen spanning meer te hebben! Ik kan het iedereen aanraden, je hebt er enorm veel profijt van! ”
Jacqueline Maas, Venlo

“Ik heb helaas, niet zoals de meeste mensen, het geluk gehad dat ik goed rekenonderwijs heb gehad. Ik kom oorspronkelijk uit Ghana en in Nederland heb ik me uiteraard helemaal gefocust op het perfect nederlands schrijven en lezen. Ik kwam er daarna achter dat ik vaak rekenfouten maakte en hier heb ik dan ook snel voor mijzelf de conclusie aan verbonden: dit moet anders! Met een cursus van het LOI ben ik nu al heel wat verder. Het is nog steeds niet perfect maar het is zeker beter aan het worden.”
Mathma N’Gufi