Cursus Boekhouden (BKB)

Cursus Boekhouden (BKB)

Wil je graag boekhouder worden of wil je de financiële administratie van je eigen onderneming gaan beheren? Dan is een cursus Boekhouden een goede basis. Met een boekhoudcursus leer je hoe je de financiële gegevens van een persoon of bedrijf kunt vastleggen. Je houdt de inkomsten en uitgaven bij, bepaalt de vermogenspositie van het bedrijf, doet belastingaangifte en helpt bij subsidies. De cursus Boekhouden is het perfecte middel om jezelf bij te brengen hoe de moderne bedrijfsboekhouding gevoerd wordt. Na het volgen van de cursus kun je examen doen en ontvang je een landelijk erkend diploma.

Kies op één van de onderstaande aanbieders en zet de eerste stap naar een nieuwe carrière als boekhouder met een cursus Boekhouden:

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen Boekhouden

NTI Cursus Boekhouden €29,10 p/m
LOI Cursus BoekhoudenLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €38,– p/m
NHA Basis Cursus BoekhoudenNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €18,50 p/m
Laudius Cursus Elementair BoekhoudenLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €29,90 p/m


Wat doe je bij de thuisopleiding Boekhouden?

Met de cursus boekhouden leer je precies hoe je een complexe boekhouding moet benaderen in een bedrijfssituatie. Je leert hoe je bij een onderneming de omzet, de winst en het verlies op de juiste manier bij kunt houden. Hierdoor kan je als boekhouder een goed beeld geven van de financiële positie van het bedrijf en kan je verantwoording afleggen over het gevoerde beleid. Bij de thuisopleiding Boekhouding leer je bovendien om de kwartaalrekeningen, de jaarrekening en het jaarverslag van een bedrijf op te maken. Ook leert de boekhouder hoe hij fouten in de financiële administratie moet ontdekken.

Maar een boekhouder werkt ook vaak voor particulieren. Hij houdt hun financiële administratie bij en doet de belastingaangifte. Tijdens de thuisopleiding Boekhouder leer je advies te geven bij het maken van financiële keuzes. Een cursus boekhouden is ook interessant als je jezelf meer wilt verdiepen in je financiën of wanneer je als ZZP’er aan de slag wil. Met de kennis die je opdoet kun je zelf aan de slag en begrijp je meer van je boekhouding. Grootboek rekeningen, journaalposten, balansrekeningen, credit en debet; het is na deze cursus allemaal geen geheimtaal meer.

Om goed te kunnen boekhouden zijn verschillende boekhoudprogramma’s ontwikkeld. Hiermee beheer je de financiën en stel je jaarrekeningen op. Tijdens de cursus leer je met deze software te werken. Dit is handig wanneer je zelf aan de slag gaat.

Wat weet je na afloop van een cursus Boekhouden?

Na afloop van een cursus boekhouden weet je alles over de financiële administratie. Je weet hoe je de omzet berekent en hoe het belastingssysteem werkt. Je hebt kennis opgedaan over:

 • De basis van het factureren en het bijhouden van een financiële administratie
 • Het berekenen van winst en verlies
 • Het inboeken van facturen en het opmaken van kwartaalcijfers en jaarrekeningen
 • Het doen van belastingaangifte
 • Het werken met boekhoudsoftware en boekhoudprogramma’s op de PC
 • Het opsporen van fouten in de boekhouding en het toevoegen of wijzigen van gegevens in de boekhouding
 • Basisrecht voor Crediteuren en Debiteuren: tot hoever mag je als boekhouder gaan en waar houd je recht op?
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Boekhouden?

Het meest vanzelfsprekende beroep dat je na een cursus Boekhouden kunt gaan doen is die van boekhouder. Als boekhouder help je mensen bij hun financiële administratie en vragen over bijvoorbeeld de belastingen. Je geeft advies, staat open voor vragen en helpt hen bij het doen van de belastingaangifte. Dit kan voor zowel particulieren als voor bedrijven zijn. Ook kun je bij een bedrijf als financieel administrateur aan de slag.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Boekhouden?

Op dit moment zijn er geen thuisopleidingen vergelijkbaar met de Cursus Boekhouden.

De voordelen van Thuiscursussen t.o.v. Klassikale Cursussen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voordiploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijvoorbeeld 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je hebt je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking. Zo heb je alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen van een cursus via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat en gratis proeflessen

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding Boekhouden volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Weinig vakken zijn de laatste jaren inhoudelijk zo weinig gelijk gebleven, maar vormtechnisch zó veranderd als boekhouden. Wat ik daarmee bedoel is dat het principe van credit/debet = 0 nooit zal veranderen maar de technologie waarmee je de facturen tegenwoordig voor klanten inboekt en de gehele boekhouding op orde houdt is drastisch veranderd. Van papier tot alles met de PC; het ene boekhoudprogramma na het andere volgt in rap tempo en bijblijven is dus noodzaak. Ik vond bij NTI weer aansluiting met de laatste ontwikkelingen en deze cursus boekhouden heeft mij weer met de benen in 2013-2014 gezet”
Jan van Aalst, Eindhoven

“De thuiscursus boekhouden BKB heb ik bij LOI gevolgd. Vooraf heb ik hier via Thuis-Opleiding de vergelijking gemaakt en LOI kwam voor mij het meest betrouwbaar over. Ik moet zeggen dat ik redelijk tevreden was over de cursus. Het was geen fantastische cursus, ik zou hem eerder basaal willen noemen maar de cursus was door de eenvoud wel heel begrijpelijk en volgbaar. Met name voor mensen die de kneepjes van het vak nog willen leren en ook de computer software programma’s willen leren kennen is het een prima cursus”
Aukje Bordul, Soest