cursus beleggen

Cursus Beleggen

Ben je van plan om te gaan beleggen? Dan is het goed om eerst een cursus beleggen te volgen. Beleggen levert vaak meer geld op dan sparen, zeker als de spaarrente laag is. Maar beleggen doe je niet zomaar. Het is goed om eerst zo veel mogelijk kennis te verzamelen. Kennis over aandelen, maar ook kennis over het hele beleggingssysteem en de risico’s. Een cursus Beleggen helpt je hierbij en geef je een goede basis om de juiste keuze te maken.

Klik op één van de onderstaande aanbieders en zet de eerste stap naar een nieuwe carrière als belegger met een cursus beleggen:

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen Beleggen

NTI Cursus BeleggenNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €47,70 p/m
LOI Cursus Beleggen
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€39,60 p/m
NHA Cursus Beleggen
NHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€21,– p/m
Laudius Cursus Beleggen
Laudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
  €33,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding Beleggen?

Een cursus Beleggen brengt je de nodige basiskennis van het beleggen bij. Na deze basiskennis gaat de cursus dieper in op de verschillende beurzen, het analyseren van aandelen, obligaties, speculeren, investeren en nog veel meer. Zo behoed je jezelf voor het maken van onnodige beginnersfouten en ga je verstandig met geld om. Je leert je eigen visie op beleggen ontwikkelen en je leert de risico’s kennen en inschatten. Want alleen zo wordt je een goede belegger.

Een cursus beleggen biedt je een goede theoretische basis, maar je gaat ook met de praktijk aan de slag. Je wordt immers alleen een succesvolle belegger door goed te oefenen. Vergelijk daarom de verschillende cursussen met elkaar en kies de cursus die voor jou de juiste balans heeft. Je wilt tenslotte wel verstandig met je geld omgaan.

Wat weet je na afloop van een cursus Beleggen?

Na afloop van een cursus beleggen weet je alles over aandelen, koersen, speculeren en de risico’s van het beleggen. Vaak heb je in de praktijk geoefend en ben je nu klaar om aan de slag te gaan. Je hebt voldoende kennis over:

  • De basis van het economische en financiële systeem
  • Fundamentale kennis van beleggingsmogelijkheden, zoals aandelen en opties
  • Kennis van beleggingssoftware en -programma’s
  • De manieren waarop je kunt beleggen
  • Het maken van belangrijke beslissingen, zoals kopen of verkopen?
  • Het inschatten van risico’s en het pakken van kansen
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Beleggen?

Na een cursus Beleggen kun je aan de slag als belegger. Je kunt voor bedrijven gaan werken die handelen in aandelen en opties. Ook kun je adviseur worden en zo je kennis overdragen. Maar ook als je met je eigen geld wil gaan beleggen, biedt deze cursus een goede basis.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Beleggen?

Op dit moment zijn er geen thuisopleidingen vergelijkbaar met de Cursus Beleggen.

De voordelen van Thuiscursussen t.o.v. Klassikale Cursussen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voordiploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijvoorbeeld 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je hebt je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking. Zo heb je alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen van een cursus via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat en gratis proeflessen

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding Beleggen volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Ik heb de cursus beleggen bij het NHA instituut gevolgd en heb deze binnen 9 maanden met fantastisch resultaat afgerond. Ik ben tot op de dag van vandaag blij met de inzichten van deze thuiscursus beleggen, aangezien het me denk ik heel veel geld had gekost als ik was gaan beleggen zonder de voorkennis die ik bij het NHA heb opgedaan.”
Mark van de Weerd, Alkmaar

“Een cursus beleggen bij NTI is absoluut het aanprijzen waard. Ik vond de prijs/kwaliteit verhouding ruim voldoende: voor betrekkelijk weinig cursusgeld kreeg ik een goed inhoudelijk pakket vol cursusmateriaal waar ik wel even zoet mee was. Ik vond het soms jammer dat ik niet altijd mensen om me heen had om kennis mee te delen, maar de voordelen van een thuis studie wegen zeker op tegen de kleine nadelen’.”
Hedwig Benschop, ’s Hertogenbosch