HBO PABO

HBO PABO

Vind je het leuk om met kinderen om te gaan en kinderen iets te leren? Kun je goed met kinderen communiceren en geef je graag het goede voorbeeld? Dan is de opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) iets voor jou. Met deze HBO opleiding leer je zo veel mogelijk over het basisonderwijs en leer je hoe je les geeft aan kinderen. Als leraar basisonderwijs ben je niet alleen erg veelzijdig, maar ook bijzonder creatief en georganiseerd. Je geeft tenslotte niet les in één vak, maar je leert kinderen taal, rekenen, tekenen, muziek, sport en nog veel meer. De opleidingsbasis van elk kind wordt gevormd op de basisschool. Het maakt niet uit of een kind bouwvakker of professor wordt, jij zal aan de basis hebben gestaan van zijn of haar kennis. Iets dat veel kinderen zich op latere leeftijd nog heel goed herinneren.

Stap nu in de onderwijswereld door op één van de onderstaande aanbieders te klikken en de HBO opleiding PABO thuis te volgen!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO PABO

NTI biedt GEEN Opleiding PABO aanNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
LOI HBO Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €179,– p/m
NHA biedt GEEN Opleiding PABO aanNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
Laudius biedt GEEN Opleiding PABO aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO PABO?

De opleiding bestaat uit een propedeusefase en een hoofdfase en wordt afgesloten met een afstudeeropdracht en LiO-stage (Leraar in Opleiding).

Tijdens de opleiding maak je zelf opnieuw (en vanuit een ander perspectief) kennis met de inhoudelijke kant van de vakken die gegeven worden op de basisschool. Daarnaast leer je veel over voor de klas staan als docent. Denk daarbij aan presenteren, het beantwoorden van vragen en het voorbereiden en plannen van je lesdagen. Ook word je meegenomen in het grotere geheel. Niet alleen je klas, maar ook de ouders en de omgeving zijn van belang om jouw taak straks goed uit te voeren. Het netwerk waarin de school zich bevindt en de samenleving als geheel vormen een belangrijke schakel in je leerproces. Je leert  om wat speelt in de wereld, te vertalen naar de klas.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO PABO?

 • Je beschikt over uitstekende kennis van de Nederlandse taal: grammatica, spelling en stijl.
 • Je hebt uitstekende rekenvaardigheden: optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen, tafels, formules.
 • Je beschikt over kennis en vaardigheid in zang, dans, theater en drama.
 • Je hebt kennis van vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, maatschappijleer, Engels, Frans en Duits.
 • Je bent thuis in de begrippen pedagogiek en didactiek. Je weet veel over kleuters/peuters, jeugdfases, opvoeden, klassikale en individuele uitleg.
 • Je bent een expert op het gebied van toetsing, CITO, overhoringen, straffen en belonen en orde houden in de klas.
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO PABO?

De opleiding leidt je gericht op tot vakbekwaam leraar in het basisonderwijs.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO PABO?
 • Is PABO niet precies wat je zoekt, maar wil je wel graag met kinderen werken? Denk dan bijvoorbeeld aan de opleiding MBO Onderwijsassistent.
 • Lijkt PABO je leuk, maar te uitgebreid? Wie weet is het verkorte programma HBO Basisvaardigheden voor het basisonderwijs wel iets voor jou.
 • Misschien heb je juist een hele specifieke interesse binnen het onderwijs en is de opleiding HBO Kunsteducatie in het basisonderwijs voor jou de perfecte studie. Er zijn diverse thuisopleidingen die specifiek vanuit een bepaald interesse-/vakgebied worden aangeboden.

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding HBO PABO volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Al 3 jaar met plezier voor de klas dankzij mijn diploma dat ik kreeg van het LOI na een 3 tal jaren thuis studeren. Heerlijk hoor, gewoonweg de beste keuze in mijn leven tot nu toe”
Rachelle Pleis, Den Haag

“Een genot om bij het NTI te studeren! Ik kwam van de Fontys af waar ik vastliep tegen zaken als slechte docenten, bureaucratie en meer, bij het NTI zag je dit nergens.”
Olga van Helvoort, Roermond