Taalcursus italiaans

Taalcursus Italiaans

Als je vaak op vakantie gaat naar Italië of veel met Italiaanse mensen in aanraking komt, dan weet je vast wel hoe prachtig en passioneel de Italiaanse taal kan klinken. Bovendien is Italiaans een mooie duidelijke taal die niet eens zo moeilijk is om te leren. Of je nu om vakantieredenen, werk of andere redenen Italiaans wilt leren, de cursus Italiaans biedt je een uitstekende mogelijkheid hiertoe.

Onderneem nu de stap om alles te leren over de Italiaanse taal. Klik bij één van de thuis taalcursussen hieronder om vandaag nog de eerste stap te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking thuisopleiding en taalcursus Italiaans

NTI Taalcursus ItaliaansNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €15,90 p/m
LOI Taalcursus Italiaans
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€32,85 p/m
NHA Taalcursus ItaliaansNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €16,50 p/m
Laudius Taalcursus Italiaans voor beginnersLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €35,90 p/m

Wat doe je bij de cursus Italiaans?

 • Je leert de basisgrammatica van het Italiaans
 • Je leert eenvoudig correct te spellen
 • Je leert de meest gebruikte basisregels van de Italiaanse taal
 • Je oefent met veelvoorkomende uitdrukkingen, gesprekken en situaties/contexten in het Italiaans
 • Je leert veel Italiaanse woorden
 • Je gaat thematisch leren: Italiaans in het restaurant, thuis, op straat (de weg vragen), in de liefde, kennismaken, enzovoort
 • Je oefent met het verstaan van Italiaanse gesprekken
 • Je leert veel over Italië

Wat weet je na afloop van een cursus Italiaans?

Na succesvolle afronding van de taalcursus Italiaans, spreek je binnen afzienbare tijd een aardig woordje Italiaans en zal je je prima redden in alledaagse situaties. Zo kun je moeiteloos boodschappen doen in een Italiaanse supermarkt en kun je een gesprek voeren met de lokale bevolking. Daarnaast begrijp je de hoofdlijnen van een Italiaanse krant en kun je een brief schrijven in het Italiaans. En als je van Italiaans eten houdt, begrijp je de Italiaanse versie van de menukaart na deze cursus ook een stuk beter. Na het volgen van een cursus Italiaans zal je vrienden en familie zeker imponeren met je opgedane talenkennis.

Welke beroepen kan je doen na de cursus Italiaans?

Een certificaat Italiaans is een mooie aanvulling op jouw CV. Italië staat in de top 5 van de belangrijkste handelspartners van Nederland. Ook is het Italiaans een zeer belangrijke wetenschappelijke taal op onder andere de gebieden van kunstgeschiedenis, muziek, archeologie, het humanisme en de Renaissance.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met de taalcursus Italiaans?

Italiaans is een Romaanse taal. Taalcursussen in andere Romaanse talen, zijn:

De voordelen van Thuis-Taalcursussen t.o.v. Klassikale Taalcursussen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voordiploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijvoorbeeld 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je hebt je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking. Zo heb je alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen van een cursus via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat en gratis proeflessen.