//HBO Beauty and Skincare
HBO Beauty and Skincare2018-05-23T11:55:37+00:00

HBO Beauty and Skincare

HBO Beauty and Skincare

Wil jij je verdiepen in het vak van schoonheidsspecialiste? Bij LOI kun je de HBO-bachelor Beauty and Skincare volgen waarbij je alles leert over de huid de verzorging daarvan. Je doet kennis op over de farmaceutische industrie en leert ook over voeding, psychologie en ethiek. Bij deze opleiding doe je praktijkonderzoek om je schoonheidsbehandelingen persoonsgericht te maken. Je leert behandelplannen opstellen, maar je leert ook wanneer je mensen door moet verwijzen naar een arts of dermatoloog.

Stap nu in de wereld van een schoonheidsspecialiste door op één van de onderstaande aanbieders te klikken.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen HBO Beauty and Skincare

NTI biedt GEEN HBO Beauty and SkincareNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
LOI biedt GEEN HBO Beauty and SkincareLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
NHA biedt GEEN Opleiding Beauty and SkincareNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
Laudius biedt GEEN Opleiding Beauty and SkincareLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding HBO Beauty and Skincare?

De opleiding is zeer praktijkgericht. Je doet niet alleen veel kennis op, maar past deze ook toe door je vaardigheden te trainen, praktijkdagen te volgen en stage te lopen. Centraal bij de opleiding staat het verzorgen van een gezonde huid, het signaleren van huidproblemen en het adviseren van cliënten. Hierbij is het persoonsgericht opstellen van een behandelplan het belangrijkst.

In het eerste jaar van de opleiding leer je welke behandelingen er zijn voor huid, handen, nagels en voeten. Je leert onderzoek te doen naar verschillende behandelplannen en doet kennis op over de producten en apparaten waar je mee werkt. Je leert over huidkenmerken en -afwijken en het aanpassen van behandeling daarop. Ook leer je welke massagetechnieken en wellnessbehandelingen er zijn en hoe je op professionele wijze make-up aan kunt brengen. Om behandelingen op de juiste manier uit te voeren, is het belangrijk dat je ook kennis hebt van anatomie en fysiologie. Dit is dan ook een belangrijke module van de opleiding. Verder leer je in het eerste jaar effectief mondeling en schriftelijk te communiceren en je doet een praktijkopdracht waarbij je de resultaten van een kuurbehandeling van verschillende cliënten vergelijkt.

In de hoofdfase van de opleiding zijn de leeronderwerpen verdeeld in 6 clusters die dieper ingaan op onderwerpen die in het eerste jaar behandeld zijn. Zo doe je meer kennis op over voeding, psychologie en ethiek. Je leert meer over de huid en producten die je voor de huid kunt gebruiken. Je leert over huidverbeteringen door het toepassen van bijvoorbeeld massages en dermatografie. Je leert de kennis van deze clusters toe te passen in praktijkopdrachten en -onderzoeken. Verder doe je verschillende commerciële vaardigheden op, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, regelgeving, ontwikkelingen in het vakgebied en ondernemerschap. De laatste onderdelen van de opleiding zijn de afstudeerstage waarbij je zelfstandig behandelplannen gaat opstellen en de afstudeeropdracht waarbij je een probleem uit de praktijk gaat beschrijven en een passende oplossing gaat bedenken.

Wat weet je na afloop van een cursus HBO Beauty and Skincare?

 • Je weet welke behandelingen je kunt toepassen.
 • Je hebt kennis van de producten en apparaten waarmee je werkt.
 • Je weet welke huidproblemen je wel en niet kunt behandelen.
 • Je kunt mensen passend advies geven en eventueel doorverwijzen naar een specialist.
 • Je hebt kennis van massagetechnieken en wellness.
 • Je hebt kennis van anatomie en fysiologie.
 • Je kunt effectief communiceren zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je weet welke rol voeding en psychologie spelen bij de conditie van de huid.
 • Je weet hoe je ethisch moet handelen.
 • Je hebt kennis van marketing, regelgeving, ontwikkelingen in het vakgebied en ondernemerschap.
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding HBO Beauty and Skincare?

Na de afronding van deze opleiding kun je gaan werken als schoonheidsspecialist op hbo-niveau.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met HBO Beauty and Skincare?
 • Bij LOI kun je ook het Branchediploma pedicure halen als je wilt werken als voetverzorger of een eigen pedicurepraktijk wilt beginnen.
 • Je kunt ook de cursus Professionele nagelstyling volgen, waarbij je aan de slag kunt als nagelstyliste of je begint je eigen nagelstudio.
 • Daarnaast is er ook de curus Professionele visagie, waarbij je kennis opdoet over make-up en je vaardigheden met visagie verbetert. Zo leer je ook welke make-up passend is bij verschillende gelegenheden.

De voordelen van Thuis HBO Studies t.o.v. Klassikale HBO Opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!