cursus Digitale fotografie

Cursus Digitale Fotografie

Veel mensen denken dat eenmaal met een moderne digitale spiegelreflex camera in de hand, iedereen een goede foto kan maken. Niks is echter minder waar. Een goed fornuis in huis hebben maakt de eigenaar nog geen goede kok. Een goede digitale spiegelreflex camera hebben, maakt je dus nog geen goede fotograaf. De cursus Digitale Fotografie helpt je echter wél om een goede fotograaf te worden en de liefde voor het vak te winnen. Met digitaal fotograferen ben je je concurrentie altijd een stap voor.

Klik op één van de onderstaande aanbieders en zet de eerste stap naar een nieuwe carrière als fotograaf met een cursus of thuisstudie Digitale Fotografie:

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen Digitale Fotografie

NTI Cursus Digitale Fotografie
NTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€25,65 p/m
LOI Cursus Digitale Fotografie
LOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen
€44,– p/m
NHA Cursus Digitale Fotografie NHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €50,50 p/m
Laudius Cursus Digitale Fotografie Laudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen    €33,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding Digitale Fotografie?

Bij een cursus Digitale Fotografie leer je alles over de mogelijkheden van je camera. Alle aspecten van digitale fotografie worden behandeld. Je leert de instellingen van je camera kennen, zodat je de functies van je digitale camera ten volle kan benutten. Denk bijvoorbeeld aan het diafragma, de witbalans en de cropfactor. Ook leer je over verschillende hoeken, de lichtinval en de achtergronden. Je oefent daarbij met verschillende soorten foto’s, zoals landschapsfotografie en portretfotografie. Gedurende de cursus kun je steeds beter overweg met je spiegelreflexcamera. Na de cursus weet jij in elke situatie hoe je de beste en mooiste foto schiet! 

Wat weet je na afloop van een cursus Digitale Fotografie?

 • Je kent de verschillende opties, functionaliteiten en toepassingen van je digitale camera
 • Je beheerst de technische kennis en vaardigheden om goede foto’s te maken
 • Je weet waar je op moet letten bij het maken van dat ene perfecte shot, zoals lichtinval, kleur en achtergrond
 • Je kunt succesvol je foto’s bewerken, aanpassen en op maat maken
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding Digitale Fotografie?
 • Fotograaf
 • Blogger
 • Journalist
 • Marketingmedewerker
 • Webdesigner
Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met Digitale Fotografie?

De voordelen van Thuiscursussen t.o.v. Klassikale Cursussen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voordiploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijvoorbeeld 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je hebt je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking. Zo heb je alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen van een cursus via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat en gratis proeflessen

Recensies van mensen die een cursus of thuisopleiding Digitale Fotografie volgden bij één van de bovenstaande thuisaanbieders

“Het wereldje verandert steeds sneller, zeker de afgelopen 10 à 15 jaar. Ook voor fotografie gold dat transities zich in snel tempo voltrokken. Neem bijvoorbeeld het bewerken en produceren van foto’s, nu gaat alles digitaal terwijl ik vroeger uren in de infrarood kamer stond. Maar ook de foto’s zelf schieten is sterk veranderd. Met de digitale camera’s van tegenwoordig kun je zo ontzettend veel bepalen en verfijnen, alleen al zo’n digitale camera vergt een studie. Met de thuisstudie digitale fotografie bij NHA ben ik zeker weer ‘in the picture’ met mijn kennis, die nu veel meer up to date is. En dat was nodig, want ik liep nogal wat achter.”
Jan de Bont, Kerkrade

“Ik heb de cursus digitale fotografie via het LOI gevolgd en was absoluut tevreden met mijn resultaat: meer inzicht in de toepassingsmogelijkheden van programma’s zoals photoshop of Microsoft dreamweaver en CS Images. Heb nog steeds veel te leren maar het begin is nu gemaakt en het belangrijkste is: ik weet nu wat ik nog verder nodig heb om me te ontwikkelen, het LOI geeft je een fantastisch overzicht en helicopterview met deze kennismakingscursus.”
Petra Harema, Amsterdam