Een thuisopleiding is geen nieuw concept. De mogelijkheid om op afstand een opleiding te volgen, bestaat al bijna 100 jaar. Het Instituut voor Handelswetenschappen, de voorloper van de LOI, startte al in 1923 met het aanbieden van een schriftelijke cursus boekhouden. Dit was de eerste cursus die op afstand gevolgd kon worden. Inmiddels is de wereld van de thuisopleidingen enorm gegroeid. Alleen al bij de LOI volgens jaarlijks zo’n 100.000 mensen een opleiding. Hiermee is de LOI één van de grootste opleiders van Nederland. Met meer dan 95 jaar ervaring zet LOI kwaliteit voorop. Eens kijken wat de LOI allemaal te bieden heeft.

Alleen maar erkende opleidingen

Tijdens het volgen van een thuisopleiding bij LOI doe je kennis en ervaring op die je direct in de praktijk toe kan passen. Dit is erg goed voor je ontwikkeling en je carrière: je hebt meer kennis van zaken en jouw werkgever is vanzelfsprekend erg blij met jouw kennisverbreding of -verdieping. Maar je volgt natuurlijk ook een opleiding voor het papiertje. En niet zomaar een papiertje, maar een diploma dat ook écht wat waard is. Bij de LOI zit dat wel goed: de opleidingen van de LOI zijn op alle fronten erkend door de overheid. Bovendien zijn de opleidingen grotendeels in samenwerking met toonaangevende exameninstanties en brancheorganisaties ontwikkeld. De kwaliteit van een diploma dat je bij de LOI behaalt, wordt dan ook erkend en gewaardeerd door het bedrijfsleven. Met een LOI-diploma vergroot je daarmee de kans dat je een gewild werknemer wordt.

Aan keuze geen gebrek

Tegenwoordig bestaan er zo veel studierichtingen, specialisaties en verdiepingen. Je vraagt je daarom misschien af of de thuisopleiding van jouw wens wel onderdeel is van het studieaanbod van de LOI. Ik heb een kort maar krachtig antwoord: ja. De LOI biedt namelijk cursussen aan in werkelijk iedere denkbare richting. Ook zijn de opleidingen op alle niveaus te volgen. In totaal biedt de LOI ruim 1000 opleidingen en cursussen aan. Deze opleidingen en cursussen zijn verdeeld over 37 vakgebieden, waaronder Economie, ICT, Techniek, Natuur en Milieu, Administratie en Financieel. Dit maakt het jou wat gemakkelijker om erachter te komen welke opleiding het beste bij je past.

MBO & HBO

Bij LOI kun je zoals gezegd niet alleen cursussen volgen: er worden ook volop mbo- en hbo-opleidingen aangeboden. De LOI heeft een MBO college en een LOI Hogeschool en biedt zeer veel opleidingen aan, van korte mbo-opleidingen tot volledige HBO-bacheloropleidingen. Dat LOI kwaliteit voorop zet is duidelijk, maar waaruit blijkt dit precies uit wanneer je kiest voor een mbo- of hbo-opleiding bij de LOI? Bijvoorbeeld uit het feit dat het de LOI Hogeschool aan de hoogst haalbare kwaliteitseisen voldoet. De bacheloropleidingen die de LOI aanbiedt, zijn NVAO-geaccrediteerd. Vanaf de start van de opleiding tot aan je diploma, krijg je begeleiding van de beste docenten. Jaarlijks volgen wel 20.000 studenten een HBO-opleiding bij de LOI. Need I say more?

Thuis of klassikaal? Wat jij wil!

Tegenwoordig is het bijna noodzaak om jezelf constant te blijven ontwikkelen. Een uitstekende manier om dit te doen is door een opleiding te volgen. Veel mensen laten zich echter tegenhouden. Waar haal je immers de tijd vandaan om naast je werk, je gezin en je sociale leven een studie te volgen? LOI heeft hier de oplossing voor. Wanneer je een studie of cursus bij de LOI volgt, krijg je namelijk alle ruimte en flexibiliteit om op jouw manier te studeren. Zo kun je bij de meeste opleidingen zelf kiezen of je de studie thuis of klassikaal wilt volgen.

Twijfel je wat beter bij jou past?

  • Studenten die behoefte hebben aan structuur en contact met medestudenten, kiezen meestal voor een klassikale opleiding.
  • Studenten die volledig flexibel willen zijn en geen behoefte hebben aan een klassikale setting, kiezen er vaak voor om de opleiding vanuit huis te volgen.

Welke keuze je ook maakt, je krijgt altijd persoonlijke begeleiding van topdocenten.

LOI studiepakket

Wanneer je ervoor kiest om een thuisopleiding van LOI te volgen, ontbreekt het je eigenlijk aan niets. Je ontvangt thuis een compleet studiepakket dat alle informatie bevat om direct met de studie aan de slag te gaan. Zo ontvang je een map voorzien van alle informatie rondom je studie en een pakket met alle onderdelen waaruit jouw cursus of opleiding bestaat. Je ontvangt ook de inloggegevens voor de LOI Campus. Het is zeker de moeite waard om tijdens je opleiding gebruik te maken van de LOI Campus.

LOI Campus

Naast het LOI studiepakket, biedt de LOI campus veel extra faciliteiten die je rondom je studie goed kunt gebruiken. De LOI Campus kun je zien als een online leeromgeving. Deze digitale leeromgeving is heel handig in gebruik en biedt interessante functionaliteiten. De LOI Campus helpt jou als het ware door jouw opleiding heen. Na het inloggen heb je inzicht in je recente activiteiten en je studievoortgang. Je kunt er bovendien berichten lezen, bestanden opslaan en 24/7 contact opnemen met docenten en medestudenten. De LOI Campus fungeert ook als een agenda, waarin je jouw studieactiviteiten kunt noteren.

Handige studietools

De LOI Campus geeft dus inzicht in je opleiding, maar dat niet alleen. De leeromgeving biedt jou ook een platform om middels online studietools effectief te leren. Zo kun je online colleges volgen over onderwerpen die tijdens jouw studie aan bod komen. Deze colleges zijn soms live. Dat is erg leuk, want dan kan je direct op jouw docent en medestudenten reageren. Ben je druk aan het leren, maar kun je wel wat hulp gebruiken om alle stof te onthouden? Kies van door de Slimme kennistrainer. Deze software stelt jou vragen over de lesstof en houdt pas op zodra je alle stof kent én onthoudt. Een thuisopleiding volgen met de LOI Campus zorgt er dus voor dat je het echt niet allemaal alleen hoeft te doen.

LOI is super flexibel

Ik had al kort genoemd dat LOI jou alle ruimte biedt om op jouw manier te studeren. Hier ga ik graag nog wat dieper op in. De LOI doet er namelijk zelfs alles aan om de opleiding aan jouw leven aan te passen. Dat dit de LOI goed lukt, blijkt uit verschillende zaken. In het geval van een klassikale studie heb je de keuze uit een avondopleiding, een vrijdagopleiding of een zaterdagopleiding, het is maar net wat jou goed uitkomt. In het geval van een thuisopleiding kun je starten met studeren op het moment dat het jou uitkomt, op elke dag van het jaar. Tijdens je studie kan je zelf het tempo bepalen. Heb je even geen tijd? Geen probleem. Heb je een week vrij? Dan kun je volop aan de studie! Maar hoe zit het dan met het afleggen van examens, vraag je je misschien af? Ook deze kan je op jouw gewenste moment afleggen.

Prima te betalen

Dankzij de online studiemogelijkheden van LOI zijn de opleidingen en cursussen prima te betalen. De kosten zijn hierbij duidelijk: je betaalt enkel en alleen voor de duur van de opleiding en voor de examens die je tijdens de opleiding aflegt. Ook als je tot twee keer zo lang over de studie doet, komen er geen kosten bij. Is de opleiding toch net wat te prijzig om in één keer te betalen? Geen probleem, want bij LOI kun je ook in termijnen betalen. En o ja, vraag eens aan je werkgever of jouw studie vergoed kan worden. Jouw extra kennis is immers ook goed voor het bedrijf waar je werkzaam bent.

Leuke actie

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar de LOI? Laat ik daar dan nog maar een schepje boven op doen. Bij veel opleidingen krijg je momenteel namelijk een ASUS VivoBook met Windows 10S en Office 365 voor bijna niets! Voor slechts €39,- of €69,- maak jij een vliegende start met jouw online thuisopleiding! Is de actie op het moment dat jij dit leest afgelopen? Dan heeft LOI vast weer een andere leuke actie.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle opleidingen van Thuis-Opleiding. De kans is groot dat LOI de opleiding van jouw wensen aanbiedt.

Overweeg jij om een thuisopleiding bij LOI te volgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel
digitale fotografie

Leer de kunst van het fotograferen met een fotografiecursus

Foto’s maken wordt steeds toegankelijker. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone op zak. Eén klik en je hebt al een foto gemaakt van een mooi uitzicht, een vriend of een gerecht. Maar zijn dit nu echt mooie foto’s? Dat valt vaak best tegen. Een foto is zo snel gemaakt, dat het ook niet echt


Lees artikel