Wil je een nieuwe weg inslaan? Een online ICT training is misschien wel voor jou weggelegd. Met ICT kennis op zak ben je namelijk goed op de toekomst voorbereid. Ik leg je graag uit hoe dat zit.

Technologische ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag. Nieuwe technologische trends en snufjes volgen elkaar in een rap tempo op. Als je het nieuws volgt, hoor je vast wel eens de termen ‘blockchain’, ‘artificial intelligence’ en ‘apps’ voorbij komen. Nog veel meer dan de meeste mensen zich realiseren, gaat technologie een grote rol spelen in onze samenleving. Dit brengt ingrijpende gevolgen met zich mee: banen veranderen of verdwijnen zelfs, en de privacy lijkt ook te verdwijnen. Toch hebben technologie ontwikkelingen ook voordelen. Het kan ons leven bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker maken. Eén ding is zeker: er gaat een hoop veranderen. Door het volgen van één of meerdere ICT trainingen speel je in op de toekomst van de technologie.

De veranderende arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging: de economie trekt weer aan, waardoor er steeds meer banen komen. Dit geldt al helemaal voor de ICT-arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven worden zich bewust van het feit dat je niet meer om technologie heen kan. Bedrijven hebben dan ook steeds meer behoefte aan ICT-professionals die custom made software, applicaties, systemen en platforms kunnen bouwen. Vanuit heel veel sectoren is er vraag naar developers. Goed nieuws, zou je denken. Maar niet voor iedereen.

Schaarste aan IT-talent

Voor de ICT-professionals is het inderdaad goed nieuws: zij hoeven niet erg veel moeite te doen om een baan te krijgen in de IT. Het aanbod aan vacatures is groot, maar dat geldt niet voor het aanbod aan IT-professionals. Voor werkgevers is het beeld dus minder rooskleurig. Zij hebben enorm veel last van de schaarste aan ICT-talent. En deze schaarste wordt alsmaar erger. Voor iedere vijftien junior IT-vacatures die online staan, is er gemiddeld slechts één IT-professional beschikbaar. En dit geldt voor het hele land: in iedere provincie is er een schaarste aan IT-talent.

De “IT Talent War”

De schaarste aan IT-professionals wordt zo intens, dat er zelfs een naam is gegeven aan deze situatie: de “IT Talent War”. Werkgevers gaan bijna met elkaar strijden om professionals met de gewenste IT-skills naar binnen te halen. Dit geldt voor zowel IT-professionals die in loondienst werken als IT-professionals die als zelfstandige werkzaam zijn. Dat geeft wel aan dat er een serieus tekort is aan IT’ers, en daar kan jij op inspelen! Sterker nog: daar kan jij van profiteren!

Redenen om een IT-professional te worden

Nu de IT Talent War volop gaande is, heb je als IT-professional een prettige uitgangspositie. Een baan in de IT betekent namelijk vaak dat je kan rekenen op een goed salaris, een vast contract en een interessante functie. Aangezien werkgevers blij zijn met de skills die een IT-professional met zich meebrengt, heb je vaak ook de kans dat je flexibele werkuren hebt en veel zelfstandigheid krijgt. Dat klinkt niet verkeerd, toch? Lijkt het jou wel wat om IT-professional te worden? Dat is misschien makkelijker te realiseren dan je denkt. Het volgen van een ICT-training bij Icttrainingen.nl is een hele goede eerste stap.

Over Icttrainingen.nl

De mogelijkheid bestaat natuurlijk dat je nog nooit van icttrainingen.nl hebt gehoord, maar die kans wordt steeds kleiner. Icttrainingen is momenteel namelijk uitgegroeid tot de grootste aanbieder van online IT-trainingen in Nederland en krijgt steeds meer bekendheid. Dat is niet niks. Icttrainingen.nl heeft een uniek opleidingsconcept, waarbij je jouw ICT-training volgt in de award winning e-learning van icttrainingen.nl. ICT-trainingen.nl biedt trainingen en cursussen aan voor zowel startende als ervaren cursisten. Ben je benieuwd naar het aanbod? Laten we er doorheen lopen.

Super veel keuze

Het aanbod van Icttraingen kan best overweldigend zijn. Op de website zijn er namelijk meer dan 600 IT trainingen beschikbaar, een enorme hoeveelheid! Dit aanbod aan trainingen is zeer gevarieerd. Denk bijvoorbeeld aan trainingen over systeembeheer, netwerkbeheer, softwareontwikkeling, databases en eindgebruikers. Hoe vind je uit het opleidingsaanbod van Icttrainingen de ICT-training die bij jou past? Dat is eigenlijk heel gemakkelijk.

Vind jouw Icttraining

Op de website Icttrainingen.nl vind je een compleet opleidingsaanbod. In het menu ‘Opleidingsaanbod’ kun je op vier manieren naar de training van jouw wensen zoeken. Kies simpelweg voor een leverancier, een onderwerp, een beroep of een certificering. Enkele voorbeelden van leveranciers zijn Oracle, Microsoft en SAP. Enkele onderwerpen van trainingen zijn software testing, software development en big data. Een aantal beroepen die je na het volgen van de trainingen kan uitoefenen, zijn systeembeheerder, business analist en webdesigner. En tot slot de certificeringen die je bij Icttraingen.nl kunt behalen: onder andere Microsoft certificeringen en Cisco certificeringen. Nadat je voor één van de opties hebt gekozen, verschijnen alle trainingen die aan jouw wensen voldoen. Hier vind je onder andere informatie over de training, prijzen van de training en de taal en de duur van de training. Heel overzichtelijk als je het mij vraagt.

Helemaal hot op dit moment

Misschien wil je graag een Icttraining volgen, maar heb je nog geen idee welke training iets voor jou is. Geen nood aan de man: ik help je er graag bij. Een goede tip is om te bekijken welke IT-beroepen op dit moment helemaal hot zijn. Door in te spelen op de vraag van de IT-arbeidsmarkt, vergroot je jouw kans aanzienlijk dat je een gewild IT-professional wordt. Momenteel is er onder andere veel vraag naar PHP programmeurs, JAVA developers, Webdevelopers en professionals met veel kennis over Big Data. Vooral de vraag naar Big Data professionals is in opkomst. Dat komt doordat Business Intelligence, het proces van gegevens omzetten in informatie, steeds vaker door bedrijven wordt ingezet. Bij Icttrainingen kun je in al deze gebieden opleidingen volgen.

Aantrekkelijke voordelen

Een groot voordeel van Icttrainingen.nl is natuurlijk dat je de opleidingen vanuit huis kunt volgen. Er zijn echter nog vele andere voordelen die ICT trainingen biedt. Zo kun je bij Icttrainingen.nl beginnen met leren wanneer je maar wilt. Ook kun je zelf het eigen tempo bepalen. Zoals ik eerder al had genoemd, beschikt Icttrainingen over een interactieve e-learning. Doordat er met dit award winnende opleidingsconcept wordt gewerkt, bespaar je al gauw 80% korting op opleidingsuitgaven. Tijdens de ICT trainingen krijg je uitgebreide praktijkopdrachten door gecertificeerde docenten en kun je met medecursisten sparren over de leerstof. Gedurende de opleiding heb je inzicht in je voortgang, erg handig! En zodra je jouw training met succes hebt afgerond, ontvang je een officieel certificaat van Icttraingen.nl. En dat is een heerlijk gevoel.

Ben je al overtuigd?

Of twijfel je nog? Mocht je twijfelen, dan kun je vrijblijvend kennismaken met Icttrainingen.nl. Zij bieden namelijk een gratis training aan. Op die manier ontdek je snel of een training van Icttrainingen.nl bij jou past.

Op onze ICT pagina vind je een overzicht van de populaire ICT-Opleidingen van Icttraingen.nl. Neem gauw een kijkje en ontdek wat de IT-wereld jou te bieden heeft.

Welke ICT-training spreekt jou aan en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Taalcursussen

Laatste artikelen

Google cursus

Welke Google training past bij jou?

Google bestaat 20 jaar en heeft de wereld veranderd. We kennen Google van de zoekmachine, maar het bedrijf heeft nog veel meer te bieden. Denk alleen al aan de vele applicaties en programma’s die door Google zijn ontwikkeld. Wat is Google precies en welke Google trainingen kun je volgen? Ontdek het in deze blog. Google zoekmachine De


Lees artikel
taalcursus Spaans

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing. Een nuttige én leuke bezigheid Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal


Lees artikel
HBO thuisopleiding

Een HBO opleiding vanuit huis volgen? Dat kan!

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen ervoor om thuis te studeren. Lekker comfortabel vanuit huis veel kennis op doen over een vakgebied dat jou interesseert, klinkt niet verkeerd toch? Tegenwoordig is de keuze aan thuisopleidingen heel gevarieerd. Wist je dat je zelfs HBO opleidingen vanuit huis kunt volgen? Enkele voorbeelden van populaire thuisstudies zijn HBO Journalistiek en HBO Vastgoed


Lees artikel
studeren met NTI

Studeren op jouw manier met NTI

Het NTI is bij uitstek een aanbieder van thuisopleidingen die met jou meedenkt. Dat valt meteen op wanneer je de website van NTI bekijkt. Ze maken het jou mogelijk om je te ontwikkelen, zonder dat je daarvoor alles opzij hoeft te zetten. Bij het NTI heb je niet alleen de keuze uit vele cursussen en opleidingen –


Lees artikel
Laudius

Studeren vanuit huis onpersoonlijk? Niet met NHA

De NHA, voluit de Nederlandse Handelsacademie, is zo’n 80 jaar geleden opgericht door een onderwijzer. Zijn doel was om het onderwijs voor iedereen bereikbaar te maken. Tot vandaag de dag is de missie van NHA nog steeds om het onderwijs toegankelijk te maken. Hoge kwaliteit tegen laag lesgeld, dat is de succesformule van NHA. Het


Lees artikel
digitale fotografie

Leer de kunst van het fotograferen met een fotografiecursus

Foto’s maken wordt steeds toegankelijker. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone op zak. Eén klik en je hebt al een foto gemaakt van een mooi uitzicht, een vriend of een gerecht. Maar zijn dit nu echt mooie foto’s? Dat valt vaak best tegen. Een foto is zo snel gemaakt, dat het ook niet echt


Lees artikel