MBO Telefoniste / Receptioniste

MBO Telefoniste / Receptioniste

Goed communiceren is een kunst, een kunst die niet iedereen verstaat. Ben jij diegene die helder antwoorden kan formuleren en klanten gepast te woord kan staan? Dan is de kans groot dat deze opleiding iets voor jou is. De MBO thuisopleiding Telefoniste / Receptioniste helpt jou om jouw klantvriendelijkheid te vertalen naar een bedrijfsmatige omgeving. Als receptionist ben je het allereerste aanspreekpunt en het visitekaartje van een bedrijf. Jij kent alle medewerkers en je weet alles over een bedrijf: je krijgt een onmisbare positie binnen een onderneming!

Spreekt het vak van Telefoniste / Receptioniste jou aan? Klik dan op één van de onderstaande MBO thuisstudies en zet vandaag nog de eerste stap naar je nieuwe carrière.

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen MBO Telefoniste / Receptioniste

NTI MBO Medewerker Secretariaat en ReceptieNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €41,45 p/m
LOI MBO Medewerker Secretariaat en ReceptieLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €59,– p/m
NHA Opleiding Receptioniste / TelefonisteNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €26,– p/m
Laudius Opleiding Telefoniste/ ReceptionisteLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen   €39,90 p/m

Wat doe je bij de thuisopleiding MBO Telefoniste / Receptioniste?

Communicatie is een belangrijk aspect binnen de thuisopleiding MBO Telefoniste / Receptioniste. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is essentieel. Daarnaast leer je hoe je met klanten moet omgaan met dagelijkse en uitdagende vraagstukken. Naast het dagelijks communiceren via telefoon en e-mail, moet je ook administratieve vaardigheden beheersen. Computertechnieken, tekstverwerking en kennis van software zijn allemaal onderwerpen die tijdens deze studie aan bod komen. Ook kun je denken aan het archiveren van rapporten en het verwerken van post.

Wat weet je na afloop van een cursus MBO Telefoniste / Receptioniste?

  • Je hebt goede taalvaardigheden in Engels en Nederlands
  • Je hebt uitstekende omgang met computerprogramma’s en software (ICT)
  • Je hebt kennis over organisatiekunde en bedrijfsstructuur
  • Je hebt communicatieve vaardigheden: digitale en analoge correspondentie
  • Je kunt secretariële en administratieve werkzaamheden uitvoeren
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding MBO Telefoniste / Receptioniste?

Met een erkend diploma van de MBO thuisopleiding Telefoniste / Receptioniste in je bezit, kun je bij vrijwel ieder bedrijf aan de slag. Als spin in het web van een bedrijf heb je een diverse vaardigheden. Eén van de belangrijkste vaardigheden is representativiteit. Je kunt werken als receptionist en telefonist, maar ook als secretarieel medewerker.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met MBO Telefoniste / Receptioniste?

De voordelen van Thuis MBO opleidingen t.o.v. Klassikale MBO opleidingen op een rij:

  • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
  • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
  • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
  • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!