MBO Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

MBO Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

Sociaal, mensgericht en behulpzaam. Zijn dit eigenschappen die jou omschrijven en wil je hier graag iets mee doen? Kies dan voor de opleiding MBO Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener (SMD). Met deze opleiding kun je gaan werken in de zorg en welzijn sector. Je helpt mensen met hun gedragsproblemen en sociale moeilijkheden. Met jouw begeleiding kunnen mensen met een stoornis of andere problemen die hun functioneren belemmeren, weer meedraaien in de maatschappij. Als Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener heb je persoonlijk contact met cliënten en help je hen toewerken naar een zelfstandig dagelijks leven. Deze mensen helpen is zinvol en zeer gewaardeerd werk.

Onderneem nu de stap om alles te leren over SMD. Klik op één van de MBO thuisstudies hieronder om vandaag nog de eerste stap naar werken in de zorgsector te zetten!

Overzicht en prijsvergelijking cursussen en thuisopleidingen MBO Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

NTI MBO Sociaal Maatschappelijk DienstverlenerNTI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €34,20 p/m
LOI MBO Sociaal Maatschappelijk DienstverlenerLOI Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €64,– p/m
NHA Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk DienstverlenerNHA Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen €66,– p/m
Laudius biedt GEEN Opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener aanLaudius Thuisopleidingen, MBO, HBO, Cursussen  

Wat doe je bij de thuisopleiding MBO Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener?

Als je de thuisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener gaat volgen, kies je voor een dankbaar en uitdagend beroep. Tijdens de opleiding word je opgeleid om te kunnen omgaan met mensen die bijvoorbeeld herstellen van een verslaving, werkeloos zijn, relatieproblemen hebben of niet kunnen functioneren vanwege een stoornis. Hiervoor moet je veel weten over de verschillende doelgroepen waar je mee te maken gaat krijgen en hoe je hen het beste kunt benaderen. Elke cliënt is uniek en daarom leer jij hoe je een persoonlijk behandelplan opstelt. Naast emotionele ondersteuning geef je ook advies over bijvoorbeeld inkomen, werk, sociale instellingen en andere tips om jouw client zelfstandiger te maken.

Wat weet je na afloop van een cursus MBO Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener?

 • Je hebt kennis over doelgroepen en hun problematiek
 • Je hebt kennis van gesprekstechnieken
 • Je kunt een behandelplan opstellen
 • Je kunt omgaan met problematisch gedrag en tegenslagen
 • Je kunt juridische en financiële ondersteuning bieden
Welke beroepen kan je doen na de thuisopleiding MBO Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener?

Met de een diploma van de MBO opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener in je bezit, kun je bij verschillende instanties en organisaties werken binnen de zorgsector. Denk bijvoorbeeld aan jeugdzorg, sociale dienstverlening, maatschappelijke dienstverlening of geestelijke gezondheidszorg. Ook kun je werken in de ouderen- of gehandicaptenzorg. Met dit diploma heb je brede mogelijkheden om te gaan werken in de tak van zorg en welzijn.

Welke thuisopleidingen zijn vergelijkbaar met MBO Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener?
 • HBO Management in Zorg en Welzijn
 • MBO Verzorgende IG
 • MBO Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen
 • MBO Kindercoach
 • MBO Helpende Zorg en Welzijn

De voordelen van Thuis MBO opleidingen t.o.v. Klassikale MBO opleidingen op een rij:

 • Geen toelatingsexamens, voor-diploma’s of selecties aan de poort benodigd: iedereen kan direct starten!
 • Bepaal je eigen studietempo bij elke thuiscursus: jij bepaalt zelf of je bijv. 3, 6 of 12 maanden over je cursus doet!
 • Je eigen mentor, coach en portal tot je beschikking: alle sleutels in handen om thuis je individuele studie te begeleiden met professionele tools
 • Interessante acties bij het bestellen via Thuis-Opleiding.nl. Onze partners NTI, NHA en LOI bieden welkomstcadeaus, kortingen, niet gehaald lesgeld terug, gratis examen en certificaat, gratis proeflessen en ga zo maar door!