//Afstandsonderwijs
Afstandsonderwijs 2017-12-06T10:25:47+00:00

Afstandsonderwijs

Volgens het Ministerie van OCW is virtueel onderwijs, zoals online MBA-programma’s, nu een wezenlijk onderdeel van de planningsagenda van de meeste organisaties die zich bezighouden met onderwijs en opleiding. De kwaliteit van leren op afstand is sterk verbeterd in de afgelopen jaren, omdat zowel studenten en docenten zich meer comfortabel voelen met de technologie (internet / computer) en deze onderwijsvorm.

De voordelen van afstandsonderwijs

Afstandsonderwijs heeft een aantal voordelen, met name voor studenten die niet zoveel tijd hebben als de full-time studenten tussen het levensjaar 17 en 30 jaar. Misschien wel het meest relevante voordeel is het in uw eigen omgeving genieten van de studie – en dus het vermijden van het ongemak van het aanvragen van een studentenvisum om internationaal te studeren of het aanvragen van een opleiding bij een fysieke hogeschool met alle reisongemakken en tijdsverlies van dien aard. Andere voordelen zijn onder meer:

– Toegankelijkheid voor de bewoners uit de buurt maar ook verder weg van het fysieke adres van de aanbieder
– Geen verspilling van tijd of andere middelen in het vervoer, woon-werkverkeer naar een centrale locatie voor elke klas
– Flexibiliteit om te studeren in een gunstige locatie met een internetverbinding
– Eigen tempo leren: Blader sneller door materialen die u al onder de knie heeft, en concentreer u op de voor u uitdagende stof. Steekt uw tijd en moeite in gebieden met nieuwe informatie en / of vaardigheden
– Studiemateriaal tot u nemen via persoonlijke snelheid en intensiteit, zonder te hoeven wachten op het langzamere tempo van de gemiddelde klas
– Informatie uitwisselen: Flexibiliteit om gesprekken in het bulletin board of discussies in een forum te openen op elk gewenst tijdstip, en je klasgenoten kunnen opmerkingen zien na het laatste bezoek.
– Just-in-time leren, meer mogelijkheden om de meest recente beschikbare materiaal te bestuderen
– Flexibiliteit voor mensen met onregelmatige werktijden
– Toegankelijkheid voor mensen met een beperkte mobiliteit (bijvoorbeeld gehandicapten, gewonden, ouderen)
– Toegankelijkheid voor mensen met een gezin (bijvoorbeeld ouders met jonge kinderen thuis)

Recent onderzoek heeft aangetoond dat de belangrijkste factor het helpen van studenten om te slagen – of niet – in Web-based lessen is hun vermogen om tijd te beheren (plannen). De meer succesvolle studenten spendeert gemiddeld tussen de 2 tot 3 uur wekelijks voor elk uur van het ‘credit’ voor een studieuur. Bijvoorbeeld een 4-uurs credit vereist in dit geval een minimum van ten minste 8 tot 12 uur per lesweek om aan alle eisen te voldoen wil je een optimale score bereiken.

Accreditatie van afstand leren aanbieders

Terwijl de kwaliteit aanzienlijk toegenomen is, is het nog steeds verstandig om te controleren of de afstand lerende organisatie volledig is geaccrediteerd door de bevoegde instanties. Je kunt dit vaak nalezen op de websites van afstand onderwijs en afstand leren aanbieders. Het doel van accreditatie is ervoor te zorgen dat het onderwijs dat wordt verzorgd door de instellingen voor hoger onderwijs aan een aanvaardbaar niveau van kwaliteit voldoet. Accreditatie in de Nederland verplicht voor niet-gouvernementele entiteiten en overheidsinstanties.